Slik finner du billigste gulv 2023

I denne guiden viser vi hvordan man finner billigste gulv.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Skal du pusse opp huset eller leiligheten for å øke verdien i forbindelse med salg? Eller har du flyttet til en ny bolig for noen måneder siden, og har skjønt at du ikke er så begeistret for gulvet i boligen likevel? Da er det bare å vurdere mulighetene for å bytte gulv!

Enten du selv snart skal flytte til en ny bolig eller akkurat har flyttet til et nytt sted, så er nok ikke budsjettposten for nytt gulv den aller største. I slike og mange andre situasjoner vil folk flest være på utkikk etter det billigste gulvet. Men hva er egentlig det billigste gulvet?

I denne artikkelen skal vi se på hvordan du kan få byttet gulv i leiligheten din uten at det trenger å koste skjorta!

Hvilket gulv er billigst?

 

For noen tiår siden var det enkelt å ta en avgjørelse i forbindelse med gulv, for man hadde veldig få alternativer. Enten så valgte man tregulv eller så valgte man vegg til vegg teppe.

I dag er det imidlertid ikke like enkelt. Det finnes fremdeles boliger med originalt tregulv og vegg til vegg teppe, men det er ikke de eneste alternativene som finnes lenger. Nå finnes det også alternativer som for eksempel laminatgulv, vinylgulv og parkett.

Å velge gulv er imidlertid ikke så enkelt som man kanskje tror. Det er mange faktorer som bør tas med i betraktningen, deriblant hvor gulvet skal legges. Laminatgulv passer relativt dårlig på for eksempel bad, men vil passe veldig godt på en stue!

I dag finnes det flere butikker hvor du kan kjøpe gulv. Det er mulig å få kjøpt gulv på både gulvbutikker, byggevarebutikker og andre butikker som Rusta. Prisene vil naturligvis variere med utgangspunkt i hvilken butikk du velger.

Billigste laminatgulv

 

Billigste parkett

 

Billigste vinylgulv

 

Fellesnevneren for alle disse aktørene, er imidlertid at de selger gulv til kampanjepris fra tid til annen. Det betyr at utvalgte gulvtyper koster litt mindre i en periode, og det er veldig praktisk om du har lyst til å bytte ut gulvet til en rimelig pris.

Kjøp brukt eller få gratis

Det er imidlertid ikke bare butikker som selger gulv i disse dager. Kanskje er det noen andre som befinner seg i en lignende situasjon. Dette forutsetter naturligvis at bakgrunnshistorien er litt annerledes, og at de skal bytte ut gulvet utelukkende fordi de har lyst på nytt gulv.

Da kan det nemlig hende at de legger ut det gamle gulvet på Finn eller markedsplassen på Facebook til en veldig god pris, eller gratis mot henting. Så fremt det ikke er noe galt med gulvet og du liker det, så er dette absolutt noe du bør vurdere.

Tenk utenfor boksen

Det er fort gjort å tenke at bytte av gulv er den eneste løsningen! Men det er jo ikke sikkert at du finner noen gode tilbud, verken på en butikk eller gjennom privat salg. Heldigvis finnes det andre ting du kan gjøre for å få øke både boligverdien og din egen trivsel.

Det kommer naturligvis an på hvilket gulv som er i leiligheten fra før. Har du for eksempel originalt tregulv, så kan du jo kanskje å slipe ned gulvet. Da får du dekket ethvert behov til en potensielt rimelig pris!