Billigste mobilabonnement juni 2022

Et billig mobilabonnement skulle nesten vært selvsagt. Uansett om du trenger fri tale, sender mye SMS eller bruker mye eller lite data vil vi hjelpe deg å sammenligne og finne billigste mobilabonnement tilpasset ditt forbruk.
Billigste mobilabonnement
Databruk per måned
GB
GB
Mobilnett
One call

OneCall Kontantkort

0 GB
0 kr
Telia-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
Scoopr mobil logo

Scoopr Flex Zero

0 GB
0 kr
Telenor-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
Talkmore logo

Talkmore Forhådsbetalt

0 GB
0 kr
Telenor-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
One call

OneCall FolkePakka 0 GB Bare Data

0 GB
0 kr
Telia-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
Skymobil Sky 0

Skymobil Sky 0

0 GB
0 kr
Telenor-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
Telenor mobil

Telenor Kontant

0 GB
0 kr
Telenor-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
Mycall

MyCall Kontantkort

0 GB
0 kr
Telia-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
Chili mobil logo

Chilimobil Kontant

0 GB
0 kr
Telia-dekning
Tale:
SMS/MMS:
0 kr
0 GB
0 kr per GB
Mycall

MyCall EU+ 100 MB

0,1 GB
100 kr
Telia-dekning
Tale:
SMS/MMS:
100 kr
0,1 GB
0 kr per GB
Scoopr mobil logo

Scoopr 1GB

1 GB
125 kr
Telenor-dekning
Tale: Fri bruk
SMS/MMS: Fri bruk
125 kr
1 GB
125 kr per GB
Skymobil 1 GB

Skymobil 1 GB

1 GB
125 kr
Telenor-dekning
Tale: Fri bruk
SMS/MMS: Fri bruk
125 kr
1 GB
125 kr per GB
Release mobil

Release 1 GB

1 GB
129 kr
Telenor-dekning
Tale: Fri bruk
SMS/MMS: Fri bruk
129 kr
1 GB
129 kr per GB

Oppdatert: 25 juni 2022

Billigste mobilabonnement med lite data

De aller billigste mobilabonnementene kommer med lite data. Selv om de fleste er avhengig av større mengder data hver måned enn disse abonnementene kan tilby, finnes det også de som foretrekker å bruke mobilen til tale og SMS. 

Dersom du i utgangspunktet ikke trenger mye mobildata, kan du få et relativt billig mobilabonnement. Hos mange operatører kan du også kjøpe ekstra datapakker ved behov, men i lengden lønner det seg å heller oppgradere abonnementet enn å supplere med datapakker hver måned. 

For de som kun jakter på et billig abonnement uten mobildata, har vi samlet en liste over gode alternativer. Husk at priser, innhold og tilbud kan endre seg med tiden. Men i skrivende stund finner du flere gode valgmuligheter dersom data ikke er hovedprioritet.

Fjordkraft Mobil:

Fjordkraft Mobil tilbyr et billig mobilabonnement med 1 GB i måneden. I skrivende stund ligger prisen på 119 kroner per måned, og dette gir deg i tillegg fri tale, MMS og SMS. Her får du også med Data Rollover, hvilket betyr at ubrukt datamengde blir overført til neste måned. Fjordkraft mobil kan skilte med Fri Wi-Fi tale og fart, samtidig som du ikke behøver å forholde deg til bindingstid. 

Fri tale, SMS og MMS gjelder i hele Norge, EU og EØS. Du kan dermed trygt bruke mobilen når du er på reise og sende SMS samt ringe uten ekstra kostnad – så fremt dette er ordinære nummer. Men det er viktig å merke seg at dersom du skal ringe fra Norge til et nummer i EØS eller EU, gjelder egne priser. 

Fjordkraft gir deg full Telenor-dekning, hvilket er et stort pluss. Selv om Fjordkraft Mobil reklamerer med fri tale og SMs, gjelder dette kun opptil 10 000 ringeminutter, MMS og SMS. For de fleste vil dette være mer enn nok. Vi nevnte også Fri fart som en gode, og dette gjelder opptil 300 Mbit/sekund. 

Tilleggstjenester

Det billigste mobilabonnementet fra Fjordkraft gir deg noen tilleggstjenester inkludert, mens andre kan kjøpe utenom behov. Foreldresikring og datakontroll kommer inkludert i abonnementet uten ekstra kostnader, mens ID-sikring kan kjøpes med alle mobilabonnementene for 10 kroner ekstra i måneden.

Foreldrekontroll er en praktisk og streng kontrolltjeneste. Dette kan være et godt hjelpemiddel dersom barn i familien skal bruke abonnementet. Med foreldrekontroll sikrer du at barnet ikke kjøper ekstra tjenester eller betaler for varer som kommer på regningen. Med andre ord blir abonnementet total sperret for ekstra kostnader som ikke opprinnelig er inkludert i månedsprisen. 

Foreldrekontroll er gratis og kan aktiveres gjennom «Min side». Det samme gjelder datakontroll, en tilleggstjeneste som sperrer overforbruk av mobildata. Med denne tjenesten bruker du kun datamengden som er inkludert i abonnementet, samt eventuelle ekstra pakker du har kjøpt eller Data Rollover fra andre måneder. Når du har gått tom for data vil du ikke kunne surfe lengre.

ID-sikring er en betalt tilleggstjeneste som kan kjøpes for 10 kroner ekstra hver måned. Skulle noen misbruke dine bilder eller personlig informasjon på nett, vil du få profesjonell hjelp dersom du betaler for denne tjenesten. ID-sikring beskytter deg mot ID-tyveri og du kan teste tjenesten ut helt gratis de første tre månedene.

Release: 

Release er en mindre kjent aktør som også tilbyr et billig mobilabonnement for de med lavt dataforbruk. For 129 kroner i måneden får du 1 GB mobildata og Telenor dekning helt uten bindingstid. Abonnementet kommer i tillegg med et ubegrenset antall ringeminutter, SMS og MMS. 

Med det billigste mobilabonnementet fra Release, kan du bruke mobilen fritt i Norge, EU og EØS. Du får også med Data Rollover, slik at ubrukt data kan rulles over til neste måned. Dersom du går tom for data vil operatøren varsle deg via SMS, og du kan fylle på med ekstra datapakker via «Min Side».

Release er noe annerledes mobiloperatør enn de bransjeledende gigantene i Norge. Her er det nemlig et stort fokus på bærekraft og et miljøvennlig forbruk. Derfor vil du også kunne leie eller kjøpe brukte mobiler av produsenten. Release ble etablert i 2020 og har sitt lager og hovedkontor i Sandefjord. Dette er altså et helnorsk selskap.

Tilleggstjenester 

Som hos de fleste andre operatører, får du tilgang på en variasjon av tilleggstjenester hos Release. Noen av dem er gratis, som for eksempel mobilsvar, EU inkludert, reservasjon fra nummeropplysning, hemmelig nummer og Bank-ID på mobil. Andre tjenester må du betale for, som et tvilling-SIM, Data-SIM og ekstra datapakker. 

Ettersom dette mobilabonnementet kun gir deg 1 GB data i måneden, kan det bli aktuelt å kjøpe ekstra datapakker. Vi anbefaler imidlertid at du heller oppgraderer abonnementet hvis du merker at du kjøper flere datapakker hver måned – dette blir billigere i lengden.

Når du går tom for data reduseres hastigheten ned til 40 kbit/sek. Du vil som nevnt bli varslet på SMS før du går tom. Dersom du ønsker å surfe med vanlig hastighet, kan du kjøpe ekstra datapakker på henholdsvis 1 GB, 3 GB, 5 GB, 10 B, 15 GB eller 35 GB. Pakkene varer ut nåværende måned, men det er viktig å merke at ubrukt data fra ekstrapakker, ikke rulles over til neste måned. 

Gudbrandsdal Energi Mobil:

Gudbrandsdal Energi Mobil Leve 1 GB er operatørens billigste mobilabonnement. Her får du 1 GB for 120 kroner i måned, rettet mot dem som har et lavt dataforbruk. Alle «Leve»-abonnementene fra Gudbrandsdal, kommer med fri SMS og MMS, samt et ubegrenset antall ringeminutter. 

Du får også med Data Rollover og Fri roaming i EØS og EU. Sistnevnte er dog begrenset til 20 GB per måned, men med et 1 GB abonnement er du trygg på at all roaming er kostnadsfritt. Er du strømkunde hos Gudbrandsdal Energi? Da vil du få 120 kroner i årlig rabatt på eventuelle mobilabonnementer – her er det penger å spare.

Alternative abonnementer

Hos Gudbrandsdal Energi Mobil kan du også sette sammen ditt eget abonnement, slik at du får akkurat så mye data som du har bruk for. Dette er en stor fordel, da andre operatører ofte kun tilbyr 1 GB, 5 GB og lignende. Men dersom du for eksempel trenger 2 GB eller 3 GB, er utvalget langt mindre.

Dette har Gudbrandsdal Energi Mobil funnet en løsning på. Fra nettsiden kan du sette sammen et skreddersydd abonnement, hvor du har full kontroll over datamengde, ringeminutter og SMS samt MMS per måned. Oppstarts-prisen ligger på 29 kroner, og justeres alt ettersom hvor mye du har bruk for. Tjenesten heter «Oppleve».

Men det finnes også de som ikke har bruk for mobildata i det hele tatt, og dette har Gudbrandsdal Energi Mobil også en løsning på. Ved å velge abonnementet «Ringe», betaler du kun 99 kroner i måneden for å ringe og sende SMS/MMS. Dette gir et ubegrenset antall ringeminutter og fri bruk av SMS og MMS.

OneCall:

Hvis du er på jakt etter et rimelig mobilabonnement fra OneCall, vil «Folkepakka Litt» være det beste valget. I skrivende stund får du 1 GB i måneden for 139 kroner, samt alle fordelene ordninger fra «Folkepakka» gir deg. Abonnementet har en super dekningsgaranti, fri tale og SMS og du slipper bindingstid. 

OneCall kunder får tilgang til Telias 4G-dekning, hvilket sørger for at du alltid er pålogget. Dekningen er i verdensklasse og lover en oppetid på hele 99 % – det er imponerende. I tillegg har du dekning i over 99 % av Norge. Er du usikker på om OneCall er det rette valget for deg? Da kan du teste ut dekning helt uten risiko.

Uansett hvilket mobilabonnement du velger, kan du teste ut tjenesten gratis og få pengene tilbake når måneden er over. Slik kan OneCall love dekningsgaranti. For 99 kroner i måneden kan du teste ut tjenesten og få gratis MMS, SMS, fri tale og fri data. Tilbudet gjelder i to måneder og er markert som et «Prøve Kjøp».

Med abonnementet «Folkepakka Litt», får du som nevnt 1 GB i måneden til 139 kroner. Fri SMS og tale er naturligvis inkludert, og dette gjelder i hele EU og EØS, samt Norge. Men du skal ringe fra Norge til et land, må du regne med egne priser avhengig av lokasjon.

Er OneCall det rette valget for meg?

Selv om de aller fleste kun ser på pris i første omgang, kan det også være lurt å legge vekt på om operatøren er det beste valget for deg. OneCall tilbyr noen av de billigste mobilabonnement i Norge, særlig for de som ønsker mer data for pengene. Videre har de også Norges mest fornøyde kunder knyttet til mobil, hvilket er et stort pluss. 

Av gratis tilleggstjenester kan du se frem til er Bank-ID, dekningsgaranti, databruk i EU-land uten ekstra kostnader og fri tale og SMS. I tillegg kan du reservere deg mot oppføring i opplysnings-kataloger – både fysiske og på nett. Dette gjør du helt gratis ved å bruke «Min Side» eller kontakte kundeservice.

Saga Mobil:

Saga Mobil er nok en aktør som tilbyr billige mobilabonnement med lavt dataforbruk. Selv om aktøren ikke er den mest kjente, kan de skilte med et rimelig abonnement til 149 kroner i måneden. Dette gir deg 1 GB data, Data Rollover, fri bruk av tale og SMS, samt fri bruk i EU og EØS land.

Alle abonnementer fra Saga mobil kommer med full Telenor-dekning. Denne operatøren skiller seg ut fra andre selskaper i Norge. Saga er nemlig et nordnorsk alternativ og jobber hardt for å sikre god dekning i de nordligste delene av landet. Kundesenteret er lokalisert i Bardu, mens salgskontoret finner sted i Mo i Rana. 

Saga Mobil kan benyttes av alle – uansett hvor i landet du bor. Men operatøren er særlig populær i de nordligste fylkene, nettopp på grunn av sine nordnorske eiere. I tillegg består kundeservice av ekte nordlendinger som kjenner til fordelen og ulempene med lokale forhold. 

Telenor dekning sikrer ypperlig dekning over hele landet. Her kan du se frem til stabilitet og en god tilgjengelighet, samt et høyt nivå av oppetid. I tillegg kan du nyte godt av høy datahastighet så fremt du befinner deg i et område med 4G-dekning. Denne måles opptil 20 Mbit/sek.

Billigste mobilabonnement med mer data 

Vi har nå gått gjennom operatørene som tilbyr billige abonnementer med en lav mengde data. Men dersom du har behov for mer enn 1 GB i måneden, finnes det fortsatt gode og rimelige alternativer på markedet.

ICE: 

ICE er en mobiloperatør med et bredt utvalg av mobilabonnementer. I tillegg til abonnementet med 1 GB data, har de fem andre muligheter hvor prisen øker i takt med datamengden. 

3 GB koster 199 kroner i måneden, 7 GB koster 249 kroner, 10 GB koster 299 kroner, 20 GB koster 349 kroner og 30 GB koster 399 kroner. Alle abonnementene kommer med fri tale, SMS og MMS i Norge. Men egne priser gjelder når du kontakter noen i EU og EØS land. 

Hastigheten på data avhenge av hvilken dekning du har, og derfor kan du prøve ut ICE for 99 kroner om du er usikker. 

Mobil Norgesenergi:

Mobil Norgesenergi har et bredt utvalg av abonnementer tilgjengelig, og kan være et godt alternativ dersom du allerede har en strømavtale fra selskapet. Da vil du nemlig få unike priser. Det samme gjelder dersom du havner under kategorien «Ung». 

Hvis du kun har behov for en liten datamengde i måneden, kan du få et abonnement som kun benyttes til ringing og SMS dette koster bare 89 kroner i måneden, eller 79 kroner dersom du også har en strømavtale. 1 GB koster 179 kroner uten strømavtale, men bare 119 med strømavtale. For 219 kroner får du 2 GB i måneden, eventuelt 179 kroner med strømavtale. 

For de som har en moderat databruk, finnes det også flere valgmuligheter. Med strømavtale koster det 249 kroner for 4 GB og 279 for 6 GB. Uten strømavtale øker prisene til henholdsvis 279 kroner og 329 kroner. For unge kunder kan du få et abonnement med 5 GB i måneden til 215 kroner. 

Men hvis du bruker mye data i måneden, trenger du mer gigabyte. Med strømavtale får 10 GB til 319 kroner, 20 GB til 389 kroner og 40 GB til 469 kroner. Uten strømavtale økes prisene til 369 kroner, 439 kroner og 529 kroner. Som ung får du 15 GB til 325 kroner i måneden.

Release:

Vi har allerede vært innom Release og deres aller billigste mobilabonnement, men også her finner du tilbud med mer data. 5 GB koster 219 kroner i måneden, 10 GB koster 279 kroner, 15 GB koster 299, 30 GB koster 349 kroner, 50 GB koster 449 kroner og 100 GB koster 589 kroner.

OneCall:

Hvis du ønsker et abonnement fra operatøren med de mest fornøyde mobilkundene i måneden, finnes det flere valgmuligheter enn 1 GB i måneden. For 239 kroner får du 3 GB og for 289 kroner får du 7 GB. Sistnevnte er det mest populære alternativet blant kundene.

Om du bruker mye data i måneden, kan du få 10 GB til 339 kroner eller 25 GB til 439 kroner. Dessverre har ikke operatøren et abonnement med mer data enn 25 GB, men du kan kjøpe ekstra datapakker ved behov.

Gudbrandsdal Energi Mobil:

Tidligere nevnte vi Gudbrandsdal Energi Mobil sine abonnementer «Leve» og «Ringe» som de billigste alternativene. Men også her finner du andre valgmuligheter med mer datamengder. Gudbrandsdal Energi Mobil har et like godt utvalg som andre aktører, samtidig som du kan sette sammen ditt eget abonnement via ordningen «Oppleve». Det siste alternativet er «Leve UNG», hvor du får samme datamengde til en rabattert pris.

2 GB koster 189 kroner i måneden, 3 GB koster 249 kroner, 5 GB koster 289 kroner, 6 GB koster 297 kroner, 10 GB koster 339 kroner, 15 GB koster 349 kroner, 20 GB koster 399 kroner, 30 GB koster 449, 50 GB 549 kroner og 100 GB koster 999 kroner – her er det mye å velge fra.

Fjordkraft:

Fjordkraft har et meget rimelig abonnement til 119 kroner måneden med 1 GB, men de har også andre alternativer. For 199 kroner i måneden får du 3 GB, 249 kroner gir deg 5 GB og 299 kroner gir deg 10 GB. 

For de som bruker mye data, vil 15 GB til 349 kroner eller 30 GB til 450 kroner være de beste valgene. Men du kan også få 50 GB i måneden for 499 kroner. 

Hvordan finne det billigste mobilabonnement?

Vi har nå gått gjennom noen av de største aktørene i Norge, som er kjent for sine billige priser. Det er viktig å nevne at prisene endres fort gjennom året. Tilbud, kampanjer og nye ordninger kommer stadig på banen. 

Det beste du kan gjøre er å sammenligne prisene ut ifra hvor mye data du trenger hver måned – det er dette som utgjør den store prisforskjellen. Du kan bruk vår tjeneste, eller tjenester som f.eks. Mobilabonnementpris.no til å finne beste og billigste mobilabonnement.

Men du bør også tenke gjennom hvor mye data du faktisk har behov for, og hvilke egne priser som gjelder ved ringing til EU og EØS land. For noen vil ikke disse prisene være aktuelle, men hvis du har familie i andre land, kan kostnadene knyttet til tale og SMS utgjøre en stor forskjell. 

På nettsidene til operatøren skal du finne oppdaterte lister over hvor mye det koster å ringe, sende SMS eller sende MMS til andre land. Selv om du kan bruke mobilen fritt når du er på reise, tar de fleste seg ekstra betalt for å sende ut meldinger og telefonsamtaler til EU og EØS.

Hvor mye data trenger jeg? 

Er du usikker på hvor mye data du trenger? Mange går i fella og velger et billig abonnement med lite data, for så å bruke mye penger på ekstra datapakker gjennom året. Det er ikke farlig å kjøpe en datapakke en gang iblant, men dersom dette skjer hver eneste måned, bør du heller oppgradere mobilabonnementet. 

Datapakker er generelt dyre, uansett hvilken operatør du velger. Men dersom du vet at du kun har behov for en ekstra datapakke av og til, lønner det seg å se på disse prisene. Du bør også legge merke til hvor store datapakkene er. Noen tilbyr et variert utvalg, mens andre har kun pakker på 5 GB, 10 GB, 15 GB og videre. 

Du må også legge merke til hvilke tilleggstjenester du får, og hva du har bruk for. De aller fleste har for eksempel bruk for Bank-ID på mobilen. Finne du et billig abonnement hvor du må betale ekstra for denne ordningen, er det ikke sikkert at abonnementet blir like billig lengre.

Det er viktig å ikke se seg blind på prisen som markedsføres, men også legge merke til hva du egentlig får inkludert i pakken. Selv om de fleste operatører er flinke til å gi nøyaktig informasjon på sine nettsider, gjør du lurt i å dobbeltsjekke alt med liten skrift.

Oppsummering

Det er ikke vanskelig å finne billige mobilabonnementer i Norge – særlig ikke hvis du kan klare deg med en liten mengde data. Men selv om du trenger mer data enn 1 GB, finnes det et hav av muligheter. 

Vi anbefaler at du først kartlegger hvor mye data du bruker i måned, og deretter sammenligner priser på disse abonnementene. Husk å ta høyde for priser til EU/EØS land, og legg merke til hvor mye ekstra datapakker koster.

Sjekk også om strømleverandøren din tilbyr mobilabonnement – for eksempel Fjordkraft eller Norgesenergi. Da er det nemlig mye å spare på gode rabatter gjennom året. Unge voksne burde også se til spesielle ordninger for de under 30, 25 eller barn under 18. Også her er det mange rabatter å hente. 

Ved å sammenligne tilbudene etter dine behov, finner du det billigste mobilabonnementet på markedet.