Mest mobildata for pengene 2024

Denne guiden tar for seg mobilselskap og viser deg hvem som gir deg mest mobildata for pengene

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Leter du etter mobilabonnementet som gir deg mest mobildata for pengene? Da har du kommet til rett sted. Vi har nemlig tatt en nærmere titt på Norges største mobiloperatører, i jakten på den ordningen som gir deg mest mobildata for den beste prisen.

Les Også: Billigste mobilabonnement 2024

Prisene varierer mye mellom operatørene, men du vil også se at de fleste tilbyr ulike mengder data. Hos noen operatører kan du få så mye som 100 GB i måneden, mens andre tilbyr en ubegrenset mengde data. Prisen på sistnevnte vil variere etter hastigheten du ønsker deg. La oss ta en nærmere titt på hva markedet har å by på.

Telenor

Telenor mobil

Telenor er en kjent mobilaktør i Norge med mange fleksible mobilabonnement. For den vanlige forbruker vil de største abonnementene ligger på 12 GB i måneden eller en ubegrenset mengde data. For 449 kroner i måneden får du 12 GB, maksimal hastighet og Data Rollover hver måned.

Skulle du gå tom for data, kan du bestille datapakker til halvpris gjennom ordningen «Data Reload». Du vil også få med deg ubrukt datamengde til neste måned. Fri bruk av SMS og tale er naturligvis inkludert i abonnementet. For de under 28 år, får du samme abonnement til samme pris. Men du kan velge mellom tre valgfrie «Goodies», altså fordeler som kommer med på kjøpet.

Dette kan for eksempel være gratis VG+, 12 timer med gratis Data Boost i måneden, gratis tilleggsutstyr eller dobbel data i ferien. Hvis du bruker mye data i måneden, kan ordningen «Ubegrenset data» være det rette valget for deg. Her varierer prisene mellom 549, 599 og 799 kroner i måneden – alt etter hvilken hastighet du ønsker deg.

Telia 

Telia mobil

Telia er en kjent aktør med lang fartstid i bransjen. Her kan du velge mellom to ordninger: Fast datamengde eller ubegrenset datamengde. Den største faste datamengden ligger på 15 GB og koster deg 449 kroner i måneden. Dette er en passende mengde data for du som bruker mobil aktivt gjennom hverdagen.

Men Telia tilbyr også unike priser for de som ønsker en ubegrenset mengde data hver måned. Her bestemmes prisen etter hvor god hastighet du ønsker på mobildataen. For en normal hastighet på 15 Mbit/s, koster abonnementet 499 kroner per måned. Med denne hastigheten kan du strømme serier, filmer, høre på musikk, podcast og surfe på nett gjennom dagen.

Hvis du ønsker en høyere hastighet, velger du abonnementet «Rask» til 549 kroner i måneden. Dette gir deg også en ubegrenset mengde data, men med en hastighet på hele 150 Mbit/s. Ordningen passer ypperlig til de som aktivt bruker mobilen på jobb og i hjemmet, samtidig som de spiller og vil strømme innhold av høy kvalitet.

Det dyreste abonnementet ligger på 699 kroner, og gir deg en maksimal hastighet på 1 000 Mbit/s. Denne ordningen er et godt valg om du vil benytte 5G-nett og dele mobildata med andre i familien. Her får du alltid den høyeste kvaliteten på streaming og du kan spille med VR og AR uten problemer.

ICE

Ice mobil

ICE tilbyr mye mobildata for pengene – uansett om du er voksen, ung eller et barn. Det største abonnementet for voksne gir deg 30 GB i måneden for 399 kroner. Abonnementet har ingen binding, men med en årsavtale reduseres prisen til 349 kroner.

Les vår guide: Billigste mobilabonnement for barn

Du får naturligvis fri tale, SMS og MMS med på kjøpet, slik at du kan tekste og ringe så mye du vil. I tillegg byr ICE på Fri Fart, helt uten hastighetsbegrensing. Med Data Rollover og Rollover Deling, får du både med ubrukt data til neste måned, samtidig som du kan dele denne ubrukte dataen med andre i familien.

Er du under 29 år? Da kan ICE tilby rabatterte priser på mye mobildata. Et abonnement med 30 GB koster bare 349 kroner dersom du er under 29 år. Du får med alle de samme gode fordelene med fri fart, fri tale, MMS og SMS.

Release

Release mobil

Ønsker du mest mobildata for pengene og et grønt mobilselskap? Da kan Release være den rette operatøren for deg. Her kan du velge mellom flere abonnementer, blant annet 50 GB og 100 GB i måneden. Dette er de største abonnementene fra produsenten.

For 449 kroner i måneden får 50 GB og full frihet. Du kan bruke mobilen når som helst, uansett om du befinner deg i Norge, EU eller annet EØS-land. Dersom du skulle bruke opp mobildata mengden før måneden er omme, vil Release varsle deg på SMS. Slik får du muligheten til å fylle med på ekstra datapakker.

Ingen av mobilabonnementene fra Release kommer med bindingstid, og du får alltid med Data Rollover – uansett hvilket abonnement du velger. Men det er viktig å merke seg at Data Rollover ikke gjelder på ekstra datapakker.

Hvis du bruker mye data i måneden har behov for streaming av innhold i høy kvalitet, kan 100 GB for 589 kroner være det rette valget for deg. Dette gir deg ekstremt mye data for pengene, men du kan alltid fylle på med datapakker dersom du skulle gå tom. Dette abonnementet kommer med alle fordelen og godene fra Release.

Release gir deg Telenor-dekning, slik at du alltid er sikret god og stabil dekning. Du får naturligvis både 4G og 4G-hastighet dersom dette er tilgjengelig – uansett hvilket abonnement du velger. Er du usikker på hvor god dekningen er i ditt område? Da kan du bruke det praktiske dekningskartet på nettsiden til Release.

ChiliMobil

Chili mobil logo

ChiliMobil er en aktør mange nok ikke kjenner til fra før. Men her finnes det gode muligheter for mye mobildata for pengene. Som kunde hos ChiliMobil kan du få 25 GB for 349 kr i måneden, med full Telia-dekning og 5G. Du får også med Data Rollover, fri tale og SMS, samt datakontroll og null bindingstid. 

Mobilabonnementet kan benyttes i EU og EØS. Skulle du ha behov for mer mobildata før måneden er omme, kan du kjøpe ekstra datapakker via SMS. Slik betaler du akkurat det du ønsker.

Happybytes

Happybytes

Happybytes er kanskje ikke den mest kjente aktøren i Norge, men de kan likevel tilby gode priser og mye mobildata for pengene. Et av de beste abonnementene gir deg 30 GB data i måneden, for 248 kroner. Men ordningen fungerer noe annerledes enn andre mobilabonnement. 

30 GB fordeles nemlig utover måneden. Altså får du en dagskvote og du kan kun benytte 1 GB data hver dag. Dersom du bruker opp den kvoten, vil hastigheten reduseres til dagen er omme. Du betaler altså ikke mer selv om dagskvoten er brukt opp. Du kan også betale for ekstra mobildata ut dag, til en pris på 19 kr per GB. 

Fri tale og SMS er naturligvis inkludert i abonnementet og du får full Telenor-dekning. Happybytes tilbyr også et abonnement med fri data til 389 kroner i måneden. Her får du opptil 108 GB hver måned, hvor farten reduseres når du har brukt opp denne mengden.

Sistnevnte abonnement fungerer også i EU og EØS, men her begrenses datamengden til 24 GB. Dette er likevel et godt alternativ for de som bruker mye mobildata, og ønsker et raskt mobilnett samt fri tale og SMS. 

NorgesEnergi Mobil

Norges Energi mobil

Har du strømavtale med NorgesEnergi? Da kan det være mye penger å spare på et mobilabonnement fra samme operatør. Her får nemlig strømkunder billigere mobilabonnement. Det største abonnementet gir deg 40 GB i måneden til 469 kroner, eventuelt 529 kroner dersom du ikke har en strømavtale.

Denne ordninger passer utmerket for deg som bruker mye data. Det er mange fordeler med NorgesEnergi, og disse fordelene får du uansett hvilket abonnement du velger. Blant annet du glede deg til full Telenor-dekning, samt fri tale, SMS og MMS hver måned.

Abonnementet har ingen binding og inkluderer Data Rollover samt Datakontroll. Du kan fritt bruke mobilabonnementet når du er på reise, uten å måtte betale ekstra kostnader for dette. Fri bruk er begrenset til områder i EU og EØS. Som strømkunde hos NorgesEnergi, kan hele familien spare opptil 33 % på fremtidige mobilregninger.

OneCall

One Call logo

OneCall tilbyr to ulike ordninger for mobilabonnement: Folkepakke og Familiepakka. Førstnevnte er et individuelt mobilabonnement for én person. Her kan du få opptil 25 GB data i måneden for 439 kroner. Dette inkluderer fri tale, SMS og MMS. Du kan også bruke abonnementet uten ekstra kostnader når du reiser i EU og EØS. 

Familiepakka er en ordning som kan inkludere hele familien. Her vil prisene avhenge av hvor mange du har i familien, fra 2 personer til 6 personer. Det største abonnementet gir deg 60 GB og starter på 899 for 2 personer. For 6 personer koster abonnementet 1 299 kroner i måneden. 

Mobildata i Folkepakka kan fordeles som du selv ønsker, men i utgangspunktet blir 60 GB fordelt på antall personer. Har du to registrerte brukere på abonnementet, gir dette 30 GB hver person. For seks brukere får hvert familiemedlem 10 GB.

Talkmore

Talkmore logo

Velger du Talkmore har du flere muligheter når du bruker mye data i måneden. Her kan du nemlig få en ubegrenset mengde mobildata, hvor prisen starter på 499 kroner. For denne prisen får du en normal hastighet på 10Mbit/s, men øker du til 549 kroner i måneden får du et raskere hastighet på 100Mbit/s. 

Sistnevnte alternativ passer godt for de som er avhengig av et raskt nett til streaming av innhold i høy kvalitet. Men du kan også øke hastigheten til 300 Mbit/s med 4G, eller 1 000 Mbit/s med 5G, for 649 kroner i måneden. Alle abonnementene kommer med full Telenor-dekning.

Det er dog viktig å merke seg at dersom du bruker over 100 GB i måneden, blir hastigheten redusert til 3 Mbit/s. Dette fortsetter til måneden er omme. Du kan fortsatt surfe i en normal hastighet og du har ubegrenset data, men hastigheten vil reduseres noe. Hvis du har brukt over 100 GB og har behov for raskere nett, kan du benytte deg av en «Hastighets Reload»-pakke.

Er du under 30 år? Da reduseres prisene for nye kunder. I tillegg vil alle nye kunder få 10 GB ekstra data som en velkomstgave – denne kan benyttes når som helst innen et år. Som ung under 30 år, koster abonnementene med ubegrenset data 424 kr, 466 kr eller 551 kr i måneden. 

Fjordkraft Mobil

Fjordkraft mobil  

Fjordkraft Mobil har flere abonnementer tilgjengelig. Nylig har operatøren oppdatert mobildata mengden i flere abonnementer, uten at dette har påvirket prisen. Derfor får du nå 50 GB til 499 kroner, hvilket er det største tilbudet fra Fjordkraft. 

For 499 kroner får du altså 50 GB data hver måned, samt fri bruk av tale SMS og MMS. Det settes likevel en grense på 10 000 SMS-er eller minutter hver måned. Du kan fritt bruke abonnementet når du er på reise i EØS eller EU, og du vil nyte godt av full Telenor-dekning. 

I tillegg kan Fjordkraft skilte med Data Rollover, noe som betyr at ubrukt data følger med deg til neste måned. Det legges heller ingen begrensning på hastighet, og du får dermed alltid like god hastighet som andre kunder på Telenor nettet. Dette gjelder uansett om du har en 4G eller 5G-telefon.

Saga Mobil

Saga mobil

Den nordnorske mobiloperatøren Saga Mobil, tilbyr hele 80 GB i måneden for 699 kroner. Med dette abonnementet får du fri bruk i både EU og EØS, samt full Telenor-dekning. I tillegg får du Data Rollover, hvilket betyr at ubrukt data rulles over til neste måned.

Abonnementet kommer naturligvis med fri tale, SMS og MMS. Saga Mobil kan brukes av alle i Norge, men er en særlig attraktiv aktør for den nordnorske befolkningen. Skulle du gå tom for mobildata før måneden er omme, kan du bruke Vipps til å kjøpe ekstra datapakker på 1 GB, 5 GB eller 10 GB.

Oppsummering 

Mest mobildata for pengene får du ved å kjøpe et ubegrenset mobilabonnement. Men det er ikke alle som har behov for så mye data, og da finnes det heldigvis andre alternativer. Du får mye bruk ut av 50 GB eller 100 GB i måneden, noe som også kan billigere enn å betale for en ubegrenset mengde.

Har du en strømleverandør som også tilbyr mobilabonnement? Da kan det være gode rabatter å hente. Unge under 30 år bør også benytte seg av eventuelle rabatter og familier kan sette sammen egne pakker for en rabattert månedspris – slik får du mest mobildata for pengene.