Billigste mobilabonnement for bedrift 2024 (Stor guide)

Denne guiden tar for seg bedriftsabonnement og viser deg hvordan du finner billigste mobilabonnement for bedriften din.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Er du på jakt etter det billigste bedriftsabonnement for mobil? Når de ansatte skal få nye mobilabonnement, gjør du lurt i å undersøke markedet og sammenligne tilbudet. Det finnes nemlig mange operatører og tilbud å velge fra, og prisene samt innhold varierer stort.

Hvis det er lenge siden du kjøpte bedriftsabonnement for mobil sist, vil du nok bli glad for å høre at prosessen har oppdatert seg de siste årene. Før i tiden var det komplisert og tidkrevende å skaffe bedriftsabonnement for sine ansatte. Nå slipper du heldigvis å kontakte selger og vente på skreddersydde tilbud du ikke har kontroll over.

I dag kan du nemlig både sammenligne og kjøpe de billigste bedriftsabonnement for mobil på nett. Tiden med bindingstid og uklare priser er forbi. På nett kan du finne gode, faste listepriser med utdypende informasjon om hva aktørene har å by på. Prosessen har derfor blitt like brukervennlig som når du kjøper ordinære mobilabonnement.

Men det kan dog ta tid å saumfarte nettsidene til hver eneste aktør på markedet. Derfor har vi gjort jobben litt lettere for deg, ved å gi deg en oppsummering av hvilke tilbud som finnes i skrivende stund. Ta en titt på disse kjente aktørene og finne det billigste bedriftsabonnementet for deg og dine ansatte i dag.

Se også: Billigste mobilabonnement for privatpersoner

Telenor mobil for bedrifter

Telenor mobil

Telenor er en kjent aktør som tilbyr trygge løsninger innen bedriftsabonnement i Norge. Her får du alltid deknings i verdensklasse, fra en operatør som streber etter å være best på både dekning og fart. De ansatte kan glede seg til fri bruk når de er på reise i EØS og EU, og du har alltid tilgang til kundeservice 24/7.

I tillegg kommer bedriftsabonnement fra Telenor med «Min Sky». Denne løsningen gir de ansatte tilgang til ubegrenset lagring av bilder fra telefonen. Med et praktisk sikkerhetsfilter kan du også være trygg på at de ansatte ikke havner på farlige nettsider. Skulle du eller en av brukerne få problemer, har du tilgang på support og støtte hos lokale forhandlere landet over.

Som bedriftskunde hos Telenor kan du velge mellom faste abonnementer med en satt datamengde hver måned, eller et ubegrenset abonnement. Velger du ubegrenset data, fastsettes prisen etter hastighet på nettet. Men dersom de ansatte bruker over 100 GB før måneden er omme, vil hastigheten reduseres.

Hva koster bedriftsabonnement for mobil fra Telenor?

Telenor gir deg fem ulike alternativer. Det billigste bedriftsabonnementet, Flyt S, koster 349 kroner i måneden, og gir deg og dine ansatte 3 GB per måned. Hvis du ønsker mer data kan du kjøpe ekstra datapakker eller betale 99 kroner ekstra i måneden for ytterligere 3 GB.

Men ved et konstant behov for mer data, kan det lønne seg å oppgradere til Flyt M. Denne løsningen koster 499 kroner i måneden og gir deg 10 GB. Her får du også et praktisk datakort til nettbrett, samt fri bruk av SMS og tale. Den sistnevnte goden er inkludert i alle bedriftsabonnement fra Telenor.

For de som trenger mye data per måned, kan Flyt M+ være et godt valg. For 599 kroner får du hele 30 GB. Dersom ikke dette er nok, kan du oppgradere til Flyt L. Sistnevnte gir deg 50 GB i måneden og koster 699 kroner.

Det siste alternativet kalles for «Frihet» – nettopp fordi det gir frihet til ansatte og mindre jobb for administrasjonen. Abonnementet gir nemlig ubegrenset data hver måned, hvor prisen fastsettes etter hvilken hastighet du ønsker å tilby. Basis hastighet koster 649 kroner i måneden, standard koster 699 kroner og maks koster 799 kroner.

Dette må du vite om bedriftsabonnement fra Telenor

Alle bedriftsabonnementene fra Telenor kommer med en bindingstid på 24 måneder, altså to år. De inkluderer også data rollover, slik at ubrukt data kan benyttes den følgende måneden.

Det er viktig å merke seg at dersom de ansatte skal ringe til utenlandske nummer fra Norge, medfører dette egne priser. Fordele med å velge Telenor, er dog at du kan kjøpe nye jobb-mobiler med abonnementene. Her er det et bredt utvalg av rimelige alternativer tilgjengelig.

ICE mobil for firma

Ice mobil

Vurderer du et av de billigste bedriftsabonnement fra ICE? Her er det mange fordeler og gode priser å hente. Operatøren gjør det enkelt å bytte fra ditt tidligere abonnement. Du kan nemlig bestille ønsket ordning på nett, snakke med forhandler eller kontakte ICE for oppfølging og veiledning gjennom prosessen.

ICE sørger for å si opp din gamle avtale og overfører alle numre uten problem. I tillegg kan du være trygg på at det gamle abonnementet fungerer helt frem til dagen du går over til ICE, slik at de ansatte ikke opplever nedetid. Før vi ser nærmere på pris og datamengder, skal vi raskt gå gjennom generelle fordeler med bedriftsabonnement fra ICE.

Uansett hvilket abonnement du velger, vil du alltid få fri SMS, MMS og tale inkludert i prisen. Fakturaene er forutsigbar slik at det blir enkelt å legge abonnementet med i budsjettet. Alle får tilgang på gratis Bank-ID og bruk i EU, samt fri 4G-tale og Data Rollover. Sistnevnte gjør det mulig å rulle over ubrukt data til neste måned – praktisk når de ansatte er på ferie og lar jobbtelefonen ligge hjemme.

I tillegg kan de ansatte få tilgang på ekstra datapakker ved behov, noe som er praktisk i måneder hvor det er ekstra travelt. Skal de ansatte reise utenlands eller holde kontakten med kunder og partnere utenfor Norges grenser? Med utenlandspakker gjør du det rimeligere å snakke på tvers av landegrenser.

Hva koster det billigste bedriftsabonnement for mobil fra ICE?

Du kan velge mellom fem ulike abonnementer, hvor det billigste koster 149 kroner i måneden. Her får du kun 1 GB til rådighet, hvilket gjør at abonnementet passer best til ansatte som kun skal bruke mobilen til tale, MMS og SMS.

For 249 kroner i måneden får du 6 GB og tilgang til Data Frihet. Denne ordninger gir deg 1 000 ekstra GB i måneden for kun 99 kroner – et tilbud du kan skru av og på ved behov. For 299 kroner får du 10 GB, også dette abonnementet kommer med muligheten for Data Frihet.

Videre finner vi et abonnement på 20 GB til 399 kroner, og et abonnement med 50 GB til 499 kroner i måneden. Begge ordningene gir tilgang på Data Frihet ved behov, og passer ypperlig til ansatte som reiser mye i jobben, arbeider «remote» eller bruker mobildata aktivt gjennom dagen.

Chilimobil bedriftsabonnement

Chili mobil logo

Hvis du jakter på det billigste bedriftsabonnementet som også er trygt og enkelt, kan Chilimobil være den rette operatøren for deg. Chilimobil tilbyr ulike abonnementer til forskjellige databehov, men alle ordningene inkluderer fri SMS, MMS og tale.

En stor fordel med Chilimobil, er at de alltid evaluerer sine tilbud – både når det gjelder pris og datamengde. Slik kan de sikre gode og konkurransedyktige alternativer til sine bedriftskunder. Du og dine ansatte får tilgang på Telia sitt mobilnett og en suveren 4G-dekning. Hastigheten og fart vil naturligvis avhenge av lokasjon.

Du kan forvente en jevn fart på 100 Mbit/s dersom abonnementene brukes under normale forhold. Befinner du deg et sted med ekstra god dekning, kan du få opptil 300 Mbit/s. Type telefon og lokasjon spiller inn, men en trygg og stabil dekning er alltid å forvente.

En annen fordel med Chilimobil, er at du ikke behøver å binde deg til operatøren. Du står også fritt til å oppgradere eller velge en billigere løsning når som helst. Data Rollover er også inkludert i alle abonnementene, så fremt du ikke velger et alternativ med ubegrenset data.

Hva koster Chilimobil bedrift?

Hvis du velger å gå for et abonnement fra Chilibedrift, har du fire alternativer. Det første abonnementet koster 169 kroner i måneden og gir deg og dine ansatte 2 GB. Dette passer bra for de som i hovedsak skal bruke jobbtelefonen til ringing og SMS, men som vil ha muligheten til å sjekke innboksen og sende e-post en gang iblant.

Det andre alternativet gir deg 7 GB i måneden for 259 kroner i måneden. Dette abonnementet vil nok ligne på mange av de ansatte sine personlige mobilabonnement, og det egner seg til moderat surfing gjennom arbeidshverdagen. Hvis du er avhengig av et abonnement som også støtter videokonferanser og lengre møter, bør du heller vurdere neste alternativ.

For 379 kroner i måneden kan de ansatte nytte godt av 20 GB i måneden. Dette passer ypperlig dersom de ansatte skal reise mye i jobben og er avhengig av nett når de er på farten. I tillegg vil 20 GB kunne støtte videomøter og aktiv bruk.

Skal de ansatte alltid være tilgjengelig? Da bør du vurdere ChiliMobil sin «Fri Data» ordning for bedrift. Dette gir ubegrenset tilgang til data for 499 kroner i måneden. For ansatte som jobber «remote» og skal ta del i lengre videokonferanser, kan dette være det beste valget.

HappyBytes

Happybytes

HappyBytes tilbyr mange muligheter for deg som jakter på det billigste bedriftsabonnementet for mobil. Her starter nemlig ordningen fra 75 kroner i måneden, og justeres alt ettersom hvor mye data du og dine ansatte trenger. Uansett vil du alltid kunne tilby fri tale, MMS og SMS, samt fri bruk i Norge og EU/EØS.

Det positive med HappyBytes er at du kan skreddersy bedriftsabonnementet etter dine egne behov. Du velger helt fritt mellom 0 og 100 GB i måneden, hvor du kan finjustere mengden ned til desimaler. Uansett om du ønsker å gi de ansatte 0,2 GB eller 99,2 GB, finnes det muligheter for deg her.

Prisene vil naturligvis avhenge av hvor mye GB du er ute etter. 10 GB koster 367 kroner i måneden, 20 GB koster 423 kroner, 30 GB koster 479 kroner og prisene fortsetter å øke etter hvert som du øker datamengden. Det største abonnementet på 100 GB koster i skrivende stund 871 kroner. Det billigste alternativet gir kun fri tale og SMS, og ligger på 75 kroner.

For mer informasjon om aktuelle priser for dine ansatte, kan du besøke nettsiden til HappyBytes og benytte en «slider» for datapriser. Fordelen med en slik ordning er at du akkurat så mye data som du har behov for, og du slipper dermed å betale for mer enn de ansatte faktisk trenger. I tillegg trenger du ikke å bekymre deg for utgifter knyttet til ekstra datapakker.

Hva får jeg med et bedriftsabonnement for mobil fra HappyBytes?

Uansett abonnement vil du alltid få full Telenor-dekning, gratis Bank-ID, datakontroll og null bindingstid. I tillegg kan de ansatte fritt bruke abonnementet uten ekstra kostnader i EU og EØS. Alle abonnementene kommer i utgangspunktet med fri fart, men det er viktig å merke seg at lokasjon kan spille inn på dekningen. En forventet hastighet ligger på inntil 100 Mbit/s.

Som nevnt trenger du ikke å bekymre deg for bindingstid, hvilket gjør HappyBytes til et trygt valg. Er du ikke fornøyd med ordningen, kan du trekke deg når som helst. Selv om de ansatte kan bruke mobilabonnementet i EU og EØS, kommer det egne priser dersom de ansatte skal bruke data i land utenfor disse områdene.

Nortel bedriftsabonnement

Nortel logo

Nortel er en mobiloperatør som utelukkende fokuserer på bedriftskunder. Gjennom flere år har Nortel gitt gode tilbud til små og mellomstore bedrifter i Norge. Operatøren har lokaler i flere av Norges største byer, blant annet Oslo, Bergen, Trondheim, Ålesund, Stavanger og Kristiansand.

Når det gjelder mobilabonnementene har du flere alternativer. Her finnes det ordninger for alle, uansett bruksmønster og behov for data. Felles for alle abonnementene er at de ansatte får tilgang til full Telenor-dekning, hvilket er den raskeste dekningen i hele verden.  I tillegg gir alle abonnementene deg fri tale, MMS og SMS.

Abonnementene strekker seg fra 0 GB til en ubegrenset mengde data. Du kan velge mellom 0 GB, 1 GB, 4 GB, 6 GB, 10 GB, 20 GB, 40 GB eller «grenseløs. Prisene ligger henholdsvis på 99 kroner, 199 kroner, 249 kroner, 289 kroner, 338 kroner, 339 kroner, 499 kroner eller 499 kroner for grenseløs tilgang på mobildata.

Selv om Nortel har flere muligheter og gode priser å tilby, er de fleste abonnementene knyttet til en bindingstid. Det kan være noe vanskelig å finne en konkret pris for deg og dine ansatte, da du må sende en forespørsel for ytterlige informasjon.

Dette må du vite om Nortel bedriftsabonnement 

Selv om du får en fast eller ubegrenset mengde data i måneden, vil det være begrensinger knyttet til bruk i EU og EØS. Hvis du for eksempel velger et abonnement på 40 GB i måneden til 499 kroner, vil de ansatte kun få 24 GB som kan brukes i EU og EØS.

Dersom de ansatte bruker mer data enn det som er inkludert i abonnementet, vil du takseres 0,39 pr. MB. Det er også viktig å merke seg at prisene forutsetter en bindingstid, eller avtaleperiode, på 24 måneder – altså må du binde deg for to år. Prisene er også ekskludert MVA.

Det er derimot mulig å kjøpe et Nortel-bedriftsabonnement uten avtaleperiode, men da vil du få egne priser og vilkår. For å få mer informasjon om disse prisene må du kontakte Nortel og sende en forespørsel. Det er også viktig å se nærmere på ordningen «Grenseløs». Her får nemlig hver bruk tilgang på 10 GB per døgn, og en begrenset hastighet om kvoten overskrides.

Selv om ordningen heter «Grenseløs», er dette kun et bedriftsabonnement for mobil. Tilbudet er ikke knyttet til fiber eller annet bredbånd. Om dette er noe du ønsker å tilby dine ansatte, bør du heller så på Nortel sitt mobile bredbånd.

Dette må du tenke på før du velger bedriftsabonnement 

Før du bestemmer deg for hvilken ordning og operatør du ønsker å gå for, er det noen områder du må tenke nøye gjennom. Du bør blant annet kartlegge hvor mye mobildata de ansatte har behov for, samt hvilke tilleggsfunksjoner og goder du ønsker å gi bedriften.

Hvor mye mobildata trenger ansatte?

Et bedriftsabonnement omfatter ikke bare de ansatte, men også ledelsen og sjefen. Ta gjerne utgangspunkt i dine egne behov og bruksmønstre hvis du er usikker på hvor mye data du bør gå for. Som regel kan vi dele abonnementene inn i lite data, moderat data, mye data og et maksimalt abonnement.

I et abonnement med lite data, kan du se for deg en datamengde på mellom 1 og 4 GB i måneden. Dette er ikke mye, men gjerne nok til enkle oppgaver. Denne ordningen velges først og fremst av bedrifter som ikke ønsker å tilby mobildata for sine ansatte, men som setter fokuset på fri tale gjennom arbeidsdagen. Likevel er dette nok til å lese e-poster og gjøre litt sporadisk surfing.

Med middels eller moderat data, kan du se for deg 5 til 9 GB data i måneden. Dette er et populært valg for bedriftsabonnement, da denne mengden vanligvis holder for privatpersoner. De fleste har i dag mellom 7 og 10 GB i måneden på private abonnement.

Velger du et abonnement med mye data, vil de ansatte kunne bruke mellom 10 og 19 GB i måneden. Dette er nødvendig dersom du forventer at de ansatte skal kunne jobbe hjemmefra eller når de er på farten. Denne mengden vil også støtte videomøter og konferanser, noe som kan være praktisk i «remote» stillinger.

Til slutt har vi et maksimalt abonnement, også kjent som «superbruker». Hvis du har et behov for ansatte som alltid er tilgjengelig og alltid har tilgang på nett, må de ha minst 20 GB i måneden og oppover. Dette hoder til lengre videokonferanser og gjør det mulig for de ansatte å sette opp egne Wi-Fi-nettverk, slik at de kan jobbe når de er på farten.

Les også vår guide: Mest mobildata for pengene

Kampanjer og priser 

Det er viktig å merke seg at prisene og innhold endres hyppig på mobilmarkedet. De prisene som nevnes i denne guiden, kan ha endret seg når du leser artikkelen. Derfor bør du alltid sjekke nettsiden til aktørene for å få et konkret svar på hva som er det billigste bedriftsabonnement for mobil.

Men vi anbefaler også at du ser etter kampanjer og velkomstilbud. Noen aktører tilbyr forskjellige goder til nye kunder, som for eksempel en ekstra pakke med mobildata det første året, eller en rabattert pris om du betaler årlig fremfor hver måned. Med en ekstra pakke data til rådighet, har du en «back-up» plan dersom du er i tvil om hvor mye mobildata de ansatte egentlig trenger.

En velkomstpris kan også lønne seg, så lenge denne ikke kommer med binding når prisene endres til ordinære priser. Sørg alltid for at du leser regler og vilkår, slik at du ikke binder deg til et abonnement som koster mer i lengden. Hvis velkomstpriser ikke kommer med binding, kan dette likevel være en lønnsom investering.

Til slutt bør du som operatøren tilbyr en årspris for sine abonnementer, til en billigere pris. Hvis du er sikker på at du ikke kommer til å bytte abonnement det første året av ordningen, kan dette spare deg både tid og penger. Du slipper å betale månedlige regninger, samtidig som den samlede prisen blir billigere.

Hvilke kriterier må bedriftsabonnementet ha? 

Det er viktig å ikke se seg blind på pris, selv om dette naturligvis spiller en stor rolle før du tar det endelige valget. Du bør også kartlegge hvilke kriterier abonnementet må inneholde, og deretter sammenligne de tilbudene som faktisk tilbyr det du trenger.

Her kan vi blant annet nevne Data Rollover, Data Deling, tvilling SIM, gratis Bank-ID, fri tale, fri SMS og inkludert bruk i EU og EØS som gode eksempler. Skal de ansatte reise mye i jobben? I så tilfelle – hvor skal de reise? Hvis de ansatte skal reise i EU og EØS, bør fri bruk uten ekstra kostnader i disse landene være et alternativ.

Men du må også vurdere hvorvidt jobbreiser utenfor Europa blir aktuelt. I så tilfelle må du sammenligne de egne prisene for disse områdene. Her kan det også være lurt å sjekke hvorvidt operatøren tilbyr unike datapakker for ekstra roaming utenfor EU, slik at du alltid holder oversikt over hvor mye mobildata de ansatte bruker.

Noen mobilabonnement tilbyr også unike goder til sine bedriftskunder. Dette kan for eksempel være gratis strømming av musikk, gratis tilgang til betalte nettaviser eller andre fordeler som billig reparasjon. Lag en liste over hva bedriftsabonnementet må innehold, og sammenlign aktuelle aktører etter denne listen. Slik finner du det billigste bedriftsabonnement for mobil