Billigste lån til ferie (2023)

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Ferier er viktige for alle. De gir oss en pause fra vår travle hverdag og tid til å lade batteriene. Noen ganger kan kostnadene være høye. Men det er mulig å finne billige lån til ferie.

Denne guiden hjelper deg å finne det beste og billigste lånet. Det kan være et lite lån, et forbrukslån, eller et lån uten sikkerhet. Med dette lånet, kan drømmereisen bli virkelig.

Å finne et lån handler om mer enn bare å søke. Det handler om å sammenligne renter og vilkår fra forskjellige banker. Denne guiden vil vise deg hvordan du kan gjøre dette på en enkel måte.

Den hjelper deg også med å spare penger til ferien. Tipsene vil gjøre det lettere for deg å velge det beste lånet til din neste ferie.

Data levert av Forbrukerportalen
Beste forbrukslån 2023

Lendo forbrukslån (Få tilbud fra 26 banker)

Lendo

FinnBilligste har vurdert og kårer Lendo til norges billigste forbrukslån i 2023. Det gjelder også for refinansiering uten sikkerhet.

Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

Se alle forbrukslån fra Lendo

Detaljer
fra 8,19 %
effektiv rente
2 003 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke
Anbefalt - Svar på dagen

Uno Finans forbrukslån (Sammenlign flere lånetilbud)

Uno finans

Eksempelrente: Effektiv rente 11% 200.000,-, 10 år. Kost. 122.092,- Tot: 322.092,-

Se alle forbrukslån fra Uno finans

Detaljer
8,19 %
effektiv rente
2 003 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Hva er et reiselån?

Et reiselån er et lån som blir brukt til å finansiere en ferie eller reise.

Fordeler og Ulemper

Å ta opp et lån til ferie har både pluss og minus. En fordel er at du får penger raskt. Du kan komme deg av sted på drømmereisen din på kort tid. Men, husk at lånet skal betales tilbake! Dette kan være en ulempe hvis du ikke har nok penger til å betale det hver måned.

Lån uten sikkerhet kan ha høy rente. Dette gjør lånet dyrt. Noen banker gir deg forskjellige vilkår og renter. Så det er smart å se etter det billigste ferielånet før du bestemmer deg.

Slik søker du om et reiselån

Data levert av Forbrukerportalen
Beste forbrukslån 2023

Lendo forbrukslån (Få tilbud fra 26 banker)

Lendo

FinnBilligste har vurdert og kårer Lendo til norges billigste forbrukslån i 2023. Det gjelder også for refinansiering uten sikkerhet.

Nom rente 9,59% , Eff. rente 11,19%, kr 130.000, o/5 år. Kostnad kr 37.988, totalt kr 167.988.

Se alle forbrukslån fra Lendo

Detaljer
fra 8,19 %
effektiv rente
2 003 kr
pr måned
SØK HER
Annonselenke

Når du vil søke om et reiselån, kan du gjøre det via en låneagent. Du må fylle ut en søknad og oppgi informasjon om deg selv og din økonomi. Bankene vil deretter vurdere søknaden din basert på inntekt, gjeld og betalingsevne.

Hvis søknaden din blir godkjent, vil banken gi deg tilbud om lån med vilkår som nedbetalingstid, rente og lånebeløp. Det er viktig å være oppmerksom på at forskjellige banker kan ha ulike vilkår og renter, så det kan være lurt å sammenligne flere tilbud for å finne det beste og billigste reiselånet.

Låneeksempler

Låneeksempler kan gi deg en idé om hvor mye et ferielån kan koste deg. For eksempel, hvis du låner 50 000 kroner over 5 år med en rente på 10%, vil du ha en månedlig nedbetaling på rundt 1 060 kroner.

Totalt vil du betale tilbake omtrent 63 600 kroner. Hvis du derimot låner 100 000 kroner over samme periode og med samme rente, vil den månedlige nedbetalingen være rundt 2 120 kroner, og du vil totalt betale tilbake omtrent 127 200 kroner.

Det er viktig å sammenligne ulike lånetilbud for å finne det billigste alternativet for deg.

Slik sparer du penger til ferien

Finn alternative til lån og få råd og tips for å spare penger til ferien.

Alternativer til lån

Hvis du ikke ønsker å ta opp et lån for å finansiere ferien din, er det noen alternativer du kan vurdere. For det første kan du prøve å spare opp penger på forhånd. Sett av litt hver måned til en “feriefond” som du kan bruke når tiden kommer.

Du kan også vurdere å redusere feriekostnadene ved å velge billigere reisemål, bo på rimelige overnattingssteder eller spise på lokale restauranter i stedet for dyre turiststeder.

Hvis du har tidligere ferierfaring, kan du også vurdere å selge ting du ikke trenger lenger eller få en deltidsjobb for å få ekstra penger til ferien din. Det finnes mange muligheter der ute – så ikke nøl med å tenke utenfor boksen!

Gode råd og tips

Her er noen gode råd og tips for å finne det billigste lånet til ferien:

1. Sammenlign ulike banker og lånetilbud for å finne det beste og billigste lån. Sjekk renter, nedbetalingstid og lånevilkår nøye.

2. Bruk en lånekalkulator for å se på total kostnad for lånet, inkludert renter og gebyrer. Dette kan hjelpe deg med å finne det mest økonomiske lånet.

3. Vurder alternative finansieringsmuligheter som for eksempel å spare penger på forhånd eller bruke et kredittkort med rentefri periode.

4. Husk at et lån uten sikkerhet kan ha høyere renter enn lån med sikkerhet. Vær klar over risikoen og ta en informert beslutning.

5. Planlegg ferien grundig og sett opp et budsjett. På den måten kan du unngå å låne mer enn nødvendig og betale unødvendige renter.

Oppsummering

I denne guiden har vi sett på hvordan du kan finne det billigste lånet til ferien. Vi har diskutert fordeler og ulemper med reiselån, gitt tips om hvordan du kan søke om et lån, og presentert alternativer til lån for å spare penger til ferien.

Vi har også delt noen gode råd og tips for å hjelpe deg med å finansiere drømmereisen på en økonomisk måte. Husk å undersøke nøye og sammenligne ulike lånetilbud for å finne det beste tilbudet for dine behov.

Spørsmål og svar

Her er noen vanlige spørsmål og svar om å finne det billigste lånet til ferien:

1. Hvilke typer lån kan jeg bruke til å finansiere ferien min?.

– Du kan bruke forbrukslån, smålån eller kredittkort. Disse lånene gir deg muligheten til å låne penger uten å stille sikkerhet.

2. Hva er forskjellen mellom et forbrukslån og et smålån?.

– Et forbrukslån lar deg låne større beløp over lengre tid, mens et smålån er et mindre lån med kortere nedbetalingstid.

3. Hvordan kan jeg spare penger til ferien i stedet for å ta opp et lån?.

– Du kan vurdere alternative måter å finansiere ferien din, for eksempel å sette av ekstra penger hver måned eller se etter rimelige reisemål og overnattingssteder.

4. Hvordan kan jeg finne det billigste lånet til ferien?.

Du bør sammenligne renter og vilkår fra ulike banker og långivere. Det kan også være lurt å bruke en lånekalkulator for å se hvor mye du vil betale totalt.