Finn billigste TV-pakke 2023

Er du ute etter å finne beste og billigste tv-pakke? Her kan du enkelt finne billigste alternativ og få tilbud fra flere TV-leverandører helt gratis og 100% uforpliktende

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Det er den tiden på året hvor det blir mørkere og kaldere for hver dag som går, og i takt med det er det mange nordmenn som begynner å tilbringe mer tid innendørs. De finner frem deilige ulltepper, og skrur på TV-en. Men for å kunne gjøre det må de ha en TV-pakke.

Det holder dog ikke med en hvilken som helst TV-pakke. Jo billigere TV-pakken er, jo bedre er det! I tillegg er det viktig at TV-pakken sørger for at du får se på de kanalene som du liker aller best.

Dette er en artikkel som handler om det å finne den billigste TV-pakken. Nedenfor vil du derfor kunne finne noen tips om hvordan du kan få det til å skje.

Hva er en TV-pakke?

Først og fremst er det et spørsmål vi er nødt til å stille, siden det er hovedtemaet for denne artikkelen. Hva er det egentlig som ligger i begrepet TV-pakke?

Som begrepet tilsier så er en TV-pakke en samling av TV-kanaler som du har tilgang til gjennom TV-en din. TV-pakker får man tak i hos TV-leverandører mot at du betaler en fast sum til dem hver eneste måned.

Det finnes mange TV-leverandører, og de tilbyr forskjellige TV-pakker. Din oppgave er derfor å finne den TV-leverandøren som tilbyr TV-kanalene du elsker til best mulig pris.

Noen eksempler på populære TV-leverandører i Norge i dag er Allente (tidligere Canal Digital og Viasat), RiksTV og T-We fra Telenor.

Hvor mange TV-pakker finnes det?

Det er et hav av både TV-leverandører og TV-pakker der ute. Derfor kan det være vanskelig å finne ut hva man skal velge.

I dagens moderne verden er det slik at de fleste TV-leverandører opererer med en fast grunnpakke, og så får kundene deres et visst antall poeng som de kan bytte inn i valgfrie TV-kanaler. På den måten kan alle få tilgang til de TV-kanalene de liker aller best.

Innholdet i TV-pakken din gjenspeiler som regel interessene dine, samt interessene til de du eventuelt bor sammen med. Om dere er flere som bor sammen, for eksempel en familie, så er det viktig at TV-pakken representerer hver eneste en av dere.

Det finnes som nevnt utallige TV-pakker. Disse TV-pakkene kan inneholde mye forskjellig, og det kan være for eksempel:

  • Barnekanaler (f.eks Disney Channel, Cartoon Network, Nickelodeon, osv)
  • Filmkanaler (f.eks HBO Nordic, C More Film, TV2 Filmkanalen, osv)
  • Matkanaler (f.eks Matkanalen, osv)
  • Sportskanaler (f.eks TV2 Sporten, osv)
  • Underholdningskanaler (f.eks TV2, TVNorge, FEM, Discovery, TLC)

Finn ut hva du trenger

Når du skal velge den TV-pakken du vil ha, så er det som nevnt viktig at alle i husstanden får noen av ønskene sine oppfylt.

 

Derfor er det viktig å ta en runde med hver og en for å høre hvilke TV-kanaler som er viktig for dem. Bor det barn i husstanden så bør kanaler som Disney Channel eller lignende stå på lista, mens far i huset kanskje vil ha en eller annen sportskanal.

Om du er den eneste personen i husstanden, er dette imidlertid en runde du slipper å ta. I så tilfelle er det bare dine egne ønsker du trenger å ta utgangspunkt i, og du vil kanskje ha de typiske underholdningskanalene, en filmkanal og en matkanal hvor du kan se på fristelser.

Parabol eller bredbånd?

Det er imidlertid ikke slik at det å finne en TV-leverandør og deretter en TV-pakke er den enkleste oppgaven i verden. Faktisk så kan dette være ganske vanskelig.

Hovedgrunnen til det er at det ikke er slik at alle TV-leverandører har det samme tilbudet. En TV-leverandør kan tilby parabolløsninger, mens en annen leverandør har satset for fullt på TV med utgangspunkt i fiber eller bredbånd.

Når det gjelder hvilket av disse alternativene du bør gå for, så er det ingen fasitsvar. Her er du rett og slett nødt til å gjøre en egen vurdering med utgangspunkt i hvilke muligheter boligen du har. For eksempel så er det ikke alle som har tilkobling til fiber!

Slik finner du den billigste TV-pakken

I jakten på en passende TV-pakke, så er det to hovedmomenter som fremstår som viktigst for folk flest. Det er at TV-pakken inneholder flest mulige kanaler, og at TV-pakken koster minst mulig. Man ønsker alltid å finne den billigste TV-pakken.

Prisen på TV-pakken vil variere med utgangspunkt i hvilken TV-leverandør du velger. En TV-leverandør vil kanskje at du skal betale flere tusen kroner for det samme innholdet som en annen TV-leverandør bare skal ha noen hundrelapper i måneden for.

I forbindelse med det å finne den billigste TV-pakken, så vil det å sammenligne priser fra forskjellige leverandører være en god fremgangsmåte. Det er imidlertid viktig at du bruker det samme utgangspunktet hos hver leverandør. Det er den eneste måten å finne ut av det.

Få hjelp til å sammenligne tilbudene

Det å finne en billig TV-pakke kan være en svært tidkrevende oppgave. Denne oppgaven innebærer nemlig å innhente informasjon om de ulike tilbudene som TV-leverandørene kan tilby deg. Og det er ingen selvfølge at du har tid til overs å bruke til dette.

Men selv om du er en person med veldig lite tid til overs, så trenger du ikke å bekymre deg for dette i det hele tatt. Det finnes nemlig flere aktører som mer enn gjerne hjelper deg med å samle inn tilbud fra forskjellige TV-leverandører og sammenligne dem for deg.

Det finnes mange eksempler på slike tjenester på Internett, og noen av dem kan være TVpakker.no og tjenestetorget.no. Begge disse tjenestene bygger på det samme konseptet, og det er uten tvil praktisk for din del.

Det er veldig enkelt å sette i gang med denne prosessen. Etter at du har funnet tjenesten du ønsker å benytte deg av, så trenger du bare å fylle ut skjemaet den aktuelle tjenesten har på nettsiden sin med informasjonen din. Og så tar de seg av resten. Enklere blir det ikke!

Du kan også streame innhold

Det å finne den rette TV-pakken kan som nevnt være både vanskelig og tidkrevende. Sannsynligheten er ganske laber for at dette er noe som du ordnet på en kveld. Med mindre du benytter deg av en av tjenestene som vi nevnte ovenfor.

Men heldigvis er det noe du kan gjøre i mellomtiden, og det er å streame innhold. Eller å strømme innhold, som det også kalles på norsk. Om du vil kan du til og med sikkert gjøre dette fast, og vi skal ikke legge skjul på at også dette er et godt alternativ.

Når du streamer (eller strømmer) innhold, så inngår du en avtale direkte med de aktuelle kanalene selv. Også her får du muligheten til å velge mellom forskjellige abonnementsavtaler, som da vil gi deg tilgang til kanalens innhold som er inkludert der.

Generelt sett er dette en god løsning, så det er ikke til å stikke under en stol at dette fort kan bli dyrt. Derfor vil det være svært fordelaktig å ta en titt på hvilke behov og ønsker du har, for så å sammenligne hva som kommer til å koste deg aller mest.

TV-pakke eller streaming?

Streaming blir stadig mer populært, men det betyr ikke nødvendig at det er et billig alternativ. Det er nemlig et alternativ som bygger på individuelle avtaler med flere aktører, så i lengden vil en TV-pakke være mye mer praktisk.

I stedet for å måtte betale mange små summer slik du må i forbindelse med streaming, så betaler du en eneste pris for en TV-pakke. Dermed kan vi konkludere med at en TV-pakke er et mye ryddigere alternativ!

Koster strømmen skjorten?

Over 90% av brukerne betaler for mye. 

Be om gratis & uforpliktende tilbud fra flere strømleverandører nå.