Finn billigste apotek 2023

Her finner du en oversikt over de billigste apotekene i det norske markedet.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Apotekvarer er noe de fleste av oss har behov for fra tid til annen. Majoriteten av slike varer er man nødt til å dra innom et apotek for å kjøpe, da det kun er disse forretningene som har tillatelse til å drive med salg av disse varene.

Prisen på slike varer vil variere fra apotek til apotek, da det finnes mange forskjellige apotek. Dermed er det ikke uvanlig at forbrukere tester ut forskjellige apotek, og ender opp med å komme tilbake til apoteket hvor de fikk den beste prisen.

Å handle på et billig apotek er særlig aktuelt for folk som er avhengig av legemidler, og som fremdeles ikke har nådd grensen hvor man får deler av legemidlene dekket av staten. Men å handle på et billig apotek vil naturligvis være fordelaktig for folk flest også.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette temaet og gi deg noen nyttige tips som du kan bruke i din søken etter det billigste apoteket.

Apotekvarer prisnivå

Når man er syk så er man veldig sjelden den beste versjonen av seg selv, særlig om det er en type sykdom som kommer til å gå over om et par dager eller noen uker. Sykdom setter folk flest ut av spill, og det kan hende at man er nødt til å ta seg et par dager fri fra jobb.

Derfor skulle man også tro at apotekvarene eller legemidlene man trenger generelt sett er billig. Om ikke nødvendigvis billig, så i hvert fall på den rimeligere siden av skalaen, men det er faktisk så langt ifra sannheten som det er mulig å komme.

Som nevnt inkluderer apotekvarer både reseptvarer og andre apotekvarer. I forbindelse med dette så er det de som har behov for førstnevnte som kommer dårligst ut av det, for gang på gang har det blitt bevist at det er reseptvarene som er de dyreste.

Til gjengjeld fungerer det også slik at de som har behov for reseptvarer har en mulighet til å få deler av utgiftene dekket på sikt. Når de kommer til et visst nivå, så får de noen av varene de trenger på «blå resept», og da blir det automatisk litt billigere.

Flere norske apotek

Det finnes mange eksempler på norske apotek, og flere av dem er faktisk også ganske populære. Noen av dem er Apotek1, Vitusapotek og Farmasiet.

Tidligere var Apotek1 og Vitusapotek kun fysiske apotek, men de siste årene har det blitt svært vanlig å handle på nett. Det har ført til at også de fysiske apotekene har satset på nett. Farmasiet er et eksempel på aktører som kun selger legemidler på nettet.

Vurder apotekene opp mot hverandre

Om du er på utkikk etter det billigste apoteket, så bør du ta utgangspunkt i noen få apotek og sammenligne prisene deres opp mot hverandre. Det vil være den beste måten å finne det billigste apoteket på.

I vår sammenligning tar vi utgangspunkt i Apotek1, Vitusapotek og Farmasiet. Og det vi har sjekket opp er hva de forskjellige apotekene skal ha for en pakke med 20 pk paracet tabletter 500 mg. Her er hva vi fant ut:

  • Apotek1 skal ha 29,90,- for én pakke
  • Vitusapotek skal ha 46,90,- for én pakke
  • Farmasiet skal ha 10,- for én pakke
 

I dette tilfellet er det ingen tvil om hvem det er som trekker det lengste strået. Det er uten tvil Farmasiet, som skal ha 10,- for en 20 pk paracet tabletter 500 mg som gjør det. Ikke nok med det, men forskjellen er ganske overraskende! Uten tvil positivt for Farmasiet sin del.

Det kan lønne seg å handle på nett

Som nevnt er Farmasiet et apotek uten fysiske lokaler. I praksis betyr det at dette er et nettbasert apotek hvor du kan handle mens du sitter hjemme i stuen og kanskje ikke føler deg så bra.

Etter å ha sammenlignet tre av de mest populære apotekene med hverandre, så kan det se ut til at det lønner seg å handle på et nettbasert apotek.

Det er imidlertid viktig å huske på at det er flere faktorer som avgjøre om Farmasiet er det billigste alternativet. Og det er det, for ved å handle fra dette apoteket trenger du ikke å forlate hjemmet ditt en eneste gang. De kan få levert varene på døren på bare noen timer!

Forskjellen på et apotek og en dagligvare

Et apotek kan på mange måter sammenlignes med en dagligvarebutikk, men det er noen viktige forskjeller. Mens en dagligvarebutikk gir deg muligheten til å kjøpe ingredienser som gjør at du kan lage mat hjemme på ditt eget kjøkken, så er et apotek noe litt annet.

Men et apotek er like fullt en forretning på samme måte som dagligvarebutikken. Den eneste forskjellen mellom dem er at dagligvarebutikken selger matvarer, og et apotek selger apotekvarer. Apotekvarer er synonymt for legemidler.

Dermed sier det seg selv at dette ikke er noe alle kan gjøre. For å selge legemidler er man nødt til å ha tillatelse fra staten for å gjøre det. Og man er nødt til å passe på at man opptrer i tråd med apotekloven og legemiddelloven, som disse forretningene reguleres av.

Apoteket selger forskjellige apotekvarer

Nå som vi har fått slått fast at man kan kjøpe apotekvarer på apoteket, så er det et annet spørsmål som melder seg. Og det er som følgende: Hva mener vi egentlig med apotekvarer?

Apotekvarer er som nevnt forskjellige legemidler, og dette er noe folk flest har bruk for når man er syk eller ikke føler seg så bra. Dette er varer som kan bidra til å dempe ubehaget.

Om du er en person som sliter med å slappe av når du er syk, så kan enkelte legemidler være med å gi kroppen en gylden mulighet til å gjøre nettopp det. For når man er syk, så er det viktig at man får mye hvile.

På apoteket kan man kjøpe to typer apotekvarer. Det skilles nemlig mellom reseptvarer og vanlige apotekvarer. Sistnevnte er noe alle over 18 år kan få tak i, mens reseptvarer er noe du er nødt til å hå fått henvisning fra lege til å få kjøpe.