Finn billigste dekk på nett 2024

Denne guiden viser deg hvor de finner billigste dekk, vinterdekk, sommerdekk og piggdekk på nett.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Nå nærmer vi oss den tiden på året hvor dekkene på bilen skal skiftes i rekordfart! I forbindelse med dette er det veldig mange som oppdager at dekkene de har hatt liggende i boden siden forrige sesong ikke kommer til å vare en hel sesong til. Dermed er det mange som må ut på dekkjakt. Dette kan være en uforutsett kostnad, så her er pris veldig viktig. De siste årene har det imidlertid blitt mye enklere å kjøpe dekk enn det var for bare noen år tilbake. Nå er dette nemlig noe du kan gjøre på nett! Så selv om du kanskje ikke var så forberedt på denne kostnaden, så finnes det en enkel løsning på problemet! Nedenfor skal vi gi deg noen tips til hvordan du skal gå frem for å finne de billigste dekkene på nettet!

Du kan kjøpe dekk på nett


I mange år har det å kjøpe dekk vært noe folk flest har forbundet med fysisk handel. Med fysisk handel mener vi et kjøp man er nødt til å gjøre i egen person. Fra gammelt av har det også vært slik, men det betyr ikke at det er slik nå lenger. I likhet med mange andre områder, så er også dette et område som har gått gjennom en enorm utvikling de siste årene. Nå har det blitt slik at du faktisk kan kjøpe dekk på nett! Og det er uten tvil veldig praktisk av veldig mange årsaker. Ved å kjøpe dekk på nett så får du automatisk tilgang til mange flere aktører enn det du ville hatt ved å foreta kjøpet i en fysisk dekkbutikk, bensinstasjon eller lignende. Det er veldig fordelaktig, for det øker muligheten din for å finne et veldig godt tilbud! I tillegg til at du får muligheten til å benytte deg av andre aktører enn den lokale bensinstasjonen, så sparer du også massevis av tid på å løse det på den måten. Da kan du bestille nye dekk mens du sitter i sofaen en lørdagskveld i stedet for å reise ut på mandag!

Aktørene har forskjellige dekkvelgere

De fleste som har kjøpt dekk en eller annen gang vet at det er alt annet enn en enkel oppgave. Men ved å kjøpe dekk på nett, så slipper du stresset med å måtte huske alle de små detaljene på stående fot når du blir spurt om det. Ved å handle dekk på nett så kan du ta tiden du trenger på å finne ut av det underveis. Er du usikker på bredden eller høyden på bilen din, så kan du enkelt gå ut for å sjekke det i informasjonsheftet som oppbevares i bilens hanskerom. Dette er informasjon som du legger inn i den aktuelle aktørens dekkvelger. Det er imidlertid viktig å ha i bakhodet at det ikke er slik at absolutt alle aktører opererer med nøyaktig samme dekkvelger. Hver eneste dekkvelger bygger imidlertid på samme konsept:
  • Hvilken type dekk trenger du? Her velger du altså mellom vinterdekk, sommerdekk eller helårsdekk.
  • Hvor bred er bilen din? Bredden på biler er en faktor som kan variere i veldig stor grad. Noen bilder har en bredde på 125, mens andre bilder kan ha en bredde på 355.
  • Hvor høy er bilen din? Her er en høyde på 40 som en høyde på 70 like normalt.
  • Hvor mange tommer må dekkene dine ha? Dekkene må ha en viss størrelse for å passe på bilen din. For eksempel så kan du få kjøpt dekk med felgstørrelser på 13 til 23 tommer. Hvis du kjøper feil størrelse, så vil heller ikke dekkene passe til bilen.
  • Ønsker du dekk i et spesielt merke? Dette er noe som vil variere med utgangspunkt i hvilke leverandøren den aktuelle aktøren samarbeider med. Noen eksempler på dekkmerker er Continental, Delinte, Gislaved og Pirelli.
Etter at du har fylt ut informasjon i den aktuelle dekkvelger, så trykker du helt enkelt på «søk etter dekk i nettbutikken» eller lignende. Deretter vil du få opp hvilke dekk som samsvarer med det du søkte etter i dekkvelgeren.

Disse selger dekk på nett

Det finnes mange aktører som selger dekk på nett i dag. Dermed er det mange aktører som vil kjempe for at du skal handle hos akkurat dem. Nedenfor kan du se noen eksempler på hvilke aktører som du kan vurdere å sjekke ut i din søken etter nye dekk til bilen:
  • Byttdekk
  • Dekkmann AS
  • Skruvat
  • Eurodel
  • Dekk365

Disse dekkene er billigst


Hvilke dekk som er billigst vil naturligvis variere med utgangspunkt i den aktuelle aktøren. Dekkmarkedet fungerer på samme måte som de fleste andre markedene – to forskjellige aktører kan uten problemer operere med to forskjellige prisnivå på samme produkt. De fleste dekkvelgere kan imidlertid sorteres etter ulike faktorer i dekkvelgeren. Og et av disse faktorene er prisnivå, så du har muligheten til å sortere dekkvelgeren slik at den viser deg de billigste alternativene først. Det kan være litt utfordrende å peke på nøyaktig hvilke dekk som er best, for dette vil være forskjellig fra aktør til aktør. Hos Dekkmann kan dekk fra Delinte være det billigste alternativet, mens hos dekk365 kan være dekk fra Mazzini som stikker av med den tittelen. Dermed vil det være svært fordelaktig for deg å se nærmere på flere tilbud. Selv om det kanskje er en aktør som du ikke har hørt om før, eller som du helst ikke vil bruke, så kan det hende at de overrasker deg med tanke på prisnivået.

Slik tar du det beste valget når du kjøper dekk på nett

Det å kjøpe dekk på nett høres veldig vanskelig ut. Med mindre du sørger for å forberede deg skikkelig, så kan det være det også. Oppgavens vanskelighetsgrad er med andre ord noe du kan justere selv. For at du skal være godt rustet til å ta et godt valg, så anbefaler vi deg å lese deg opp på forskjellige dekktyper litt på forhånd. Her kan du også lese om: Test av vinterdekk Dette er like aktuelt for deg som skal kjøpe dekk i nærmeste fremtid, og for deg som vet at dekkene på bilen din varer i noen år til.