De 5 billigste el-varebilene 2023

Denne guiden tar for seg el-varebiler og viser deg de 5 billigste el-varebilene på markedet i dag.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Er du på utkikk etter en varebil til bedriften din? Om du driver en sentrumsnær bedrift, så har du kanskje vurdert å gå til anskaffelse av en el-varebil. Enten du skaffer el-varebil eller en vanlig varebil, så er bilens pris alltid viktig.

Det er mange grunner til å vurdere el-varebil, og flere av dem dreier seg om nettopp det du kan spare på å gjøre akkurat denne investeringen.

Hvis du er på utkikk etter den billigste el-varebilen, så har du altså kommet til riktig sted. Grunnen til det er at «billigste el-varebil» er nemlig selve temaet for denne artikkelen. Det betyr rett og slett at det er det vi skal se nærmere på nedenfor.

Se også: Norges billigste strømavtale

Hva er en el-varebil?

Når folk flest kjøper bil, så har man tre alternativer man kan velge mellom. Som privatperson kan du kjøpe enten bensinbil, dieselbil eller elbil. Elbil er en forkortelse for elektrisk bil, altså en bil som du er nødt til å lade opp på samme måte som du lader opp andre eiendeler.

De som derimot har vært på utkikk etter varebil har ikke hatt like mange alternativer. I veldig mange år har disse kun hatt bensinbil og dieselbil som alternativ, og da er det definitivt sistnevnte som har trukket det lengste strået med tanke på hva som er billigst.

De siste årene har det imidlertid dukket opp el-varebiler på markedet. Det betyr rett og slett at bedrifter eller generelt de som har behov for en varebil, kan kjøpe en elektrisk varebil. Og det finnes mange gode alternativer i forbindelse med dette.

Tilgjengelige el-varebiler

Det finnes mange el-varebiler på bilmarkedet i dag. Derfor er sjansen stor for at du kommer til å finne en el-varebil som faller i smak. Det er ikke noe du trenger å bekymre deg for i det hele tatt.

Nedenfor vil vi ta for oss 5 forskjellige el-varebiler. Disse el-varebilene vil vi se nærmere på, for å finne ut hvilken av dem som er den billigste el-varebilen.

Citröen Berlingo Electric

Citröen Berlingo Electric

Som navnet tilsier, så er Citröen Berlingo Electric en del av Citröen sin Berlingo-serie. Denne el-varebilen har en topphastighet på 110 km/t.

Ladetiden til denne el-varebilen vil variere med utgangspunkt i hvor mange ampere laderen har, alt mellom 8 og 15 timer er helt normalt.

Hensikten med en varebil er kanskje å frakte ting frem og tilbake, og da kommer Citröen Berlingo Electric sin lastekapasitet på 695 kilo godt med.

Startprisen på Citröen Berlingo Electric ligger på rundt 227 500 kroner.

Mercedes Benz eVito

Mercedes Benz eVito

Om du vurderer å kjøpe Mercedes Benz eVito, så kan du velge mellom to forskjellige varianter. Denne el-varebilen leveres nemlig både lang og ekstra lang, og de har en lastekapasitet på henholdvis 991 og 1016 kilo.

Dette er en el-varebil som det vil ta omtrent 6 timer å lade opp.

Mercedes Benz eVito er en bil som du er nødt til å punge ut minst 370 000 kroner for. Dette er imidlertid prisen for den lange versjonen av bilen.

Renault Kangoo Z.E Maxi

Renault Kangoo Z.E Maxi

Rekkevidden til Renault Kengoo Z.E Maxi kommer an på hvilken årstid du kjører den på. Om sommeren vil den ha en rekkevidde på 200 kilometer, mens rekkevidden vil være 120 kilometer om vinteren.

Også i forbindelse med denne el-varebilen vil det variere hvor lang tid det tar før den er fulladet. Med en vanlig husholdningskontakt vil det ta rundt 16-17 timer, mens det med en ladestasjon vil ta betraktelig kortere tid. Ladestasjonen trenger kun 11 timer!

Med denne el-varebilen får du et bagasjerom som rommer mellom 300 og 3400 liter.

Dette er en el-varebil som vil koste minimum 269 900 kroner.

Opel Vivaro-e

Opel Vivaro-e

Opel Vivaro-e har en rekkevidde på maksimalt 330 kilometer. Dette forutsetter imidlertid at batteriet er på 75 kWh.

Her kan du velge å investere i en énfaset vegglader, og med den vil det ta rundt 7,5 time før el-varebilen din er fulladet. Det er ganske imponerende!

Denne el-varebilen har en lastekapasitet på 1275 kilo, og prisnivået ligger på rundt 379 900 kroner.

Volkswagen E-Crafter

Volkswagen E-Crafter

Ladetiden på Volkswagen E-Crafter vil variere med utgangspunkt i hvilken lader du har. Her kan du velge mellom vegglader, AC-lader og hurtiglader. Hurtiglading tar 45 minutter, mens de andre laderne trenger mellom 5 og 17 timer.

Bagasjerommet på denne el-varebilen rommer rundt 950 kilo.

Prisnivået for Volkswagen E-Crafter ligger på rundt 548 200 kroner.

Den billigste el-varebilen

Med utgangspunkt i de 5 el-varebilene vi har sett nærmere på ovenfor, så er det Citröen Berlingo Electric som er den billigste. Prisnivået for denne el-bilen ligger nemlig på rundt 227 500 kroner.

Derfor bør du kjøpe el-varebil

Det er mange gode grunner til å kjøpe en el-varebil. Selv om prisen viser et sekssifret tall, så vil dette være en god investering. Ikke bare på grunn av prisen, også av andre grunner:

  • Om du er på utkikk etter en bil som er så billig som overhodet mulig, så ville du nok for noen år tilbake gått for en dieselvarebil. Nå kan du fint gå for en el-varebil, for kostnadene for el-varebilen ligger på rundt samme nivå som dieselvarebilen.
  • Med en el-varebil slipper du unna en god del av bompengene som de med bensin- og dieselbiler er nødt til å kjøpe. Dermed vil el-varebilen din være et kostnadseffektiv alternativ!
  • El-varebilen vil sørge for at du kommer raskere frem dit du skal. Med el-varebil så kan du nemlig kjøre i kollektivfeltet på lik linje som vanlige el-biler. Og det er jo veldig praktisk.
  • Bedriften din kan få støtte fra statsforetaket Enova til kjøp av el-varebil. Dette vil i så fall inkludere lader også!
  • Noen steder er det også slik at de med elbiler kan parkere gratis. For eksempel om du driver bedrift i Oslo, så kan du parkere gratis på kommunale ladeplasser. Enda en ting som gjør det praktisk å investere i el-varebil!

Det er altså ganske mange grunner til å kjøpe el-varebil. Ikke bare er det er et av de billigste alternativene på dagens bilmarked og eventuelle kostnader, men det vil også være et godt valg med tanke på miljøet!