Finn billigste gressklipper 2023

Her finner du en oversikt over de billigste gressklipperne i det norske markedet.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

 

Begynner det å bli noen uker siden gressplenen ble klippet sist? Da er det kanskje på tide å ta seg en tur ut i hagen og gi den litt kjærlighet. Men i det du drar i startsnoren så reagerer ikke gressklipperen din. Det spiller ingen rolle hvor mange ganger du prøver, den er helt død.

Om du noen gang har opplevd dette, så husker du sikkert hvordan det føles å føle på rådvillhet. For det er det du føler i det øyeblikket du står der og ikke får gjort det du omsider har samlet viljestyrke til å gå ut for å gjøre. Du visste at det kunne skje, men våget å håpe.

Det er kun én løsning på dette problemet, hvis du ikke på mirakuløst vis får start på den. Du prøver en gang til, men det går ikke. Dermed er løsningen ganske enkel, du er rett og slett nødt til å kjøpe en ny gressklipper. Det er ingen vei utenom, selv om du har gruet deg lenge.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette som veldig mange gruer seg til å gå i gang med. Det å kjøpe gressklipper er ikke så enkelt som det en gang var. Det finnes så mange forskjellige gressklippere nå, samt at man naturligvis vil ha den billigst mulig.

Hva er en gressklipper?

Først og fremst er det én ting vi er nødt til å få på plass. Og det er svaret på følgende spørsmål: Hva er en gressklipper? Det ligger litt i selve begrepet, så det er egentlig ikke så komplisert. En gressklipper er et apparat som brukes til å klippe gresset!

Dette er altså et apparat som kommer godt med om du er en person som liker å holde orden i hagen din. Det finnes ingen grenser for hvor ofte eller hvor sjelden du kan klippe gresset. Noen velger å gjøre dette én gang i uka, mens noen gjør det mye sjeldnere.

Flere typer gressklippere

Selv om det kan høres ut som en veldig enkel oppgave å kjøpe ny gressklipper, så er det ikke det. Som med så mye annet har det vært en enorm utvikling på dette markedet de siste årene. Resultatet av det er at det finnes flere typer gressklippere å velge mellom.

Når vi snakker om gressklipper så kan det være en av tre typer. En gressklipper kan være enten bensindrevet eller elektrisk, men det nyeste på markedet er definitivt robotgressklipperen. Disse skal vi se litt nærmere på nedenfor!

Bensindrevet gressklipper

Den ene gressklippertypen er bensindrevet gressklipper. Ofte er det denne typen gressklipper at folk flest tenker på når de hører begrepet «gressklipper», fordi det er denne gressklipperen veldig mange går for.

Som begrepet tilsier så er dette en gressklipper som er bensindrevet. Det vil si at gressklipperen er utstyrt med en motor, som er avhengig av bensin for at apparatet i det hele tatt skal gå fremover.

Om du lurer på hvilken type motor en bensindrevet gressklipper er utstyrt med, så er det som regel en totaktsmotor. Denne motortypen er kjent for å være svært solid, så dette vil uten tvil være et veldig godt valg.

Hvis du attpåtil er ute etter en gressklipper som er så billig som overhodet mulig, så er det nok denne gressklipperen du bør gå for. For prisnivået for disse gressklippere pleier ofte å ligge på et ganske akseptabelt nivå!

Elektrisk gressklipper

Det er imidlertid ikke sikkert at en bensindrevet gressklipper er helt din greie. Eller kanskje er du på jakt etter en gressklipper som bestemoren din skal være i stand til å håndtere? Da kan en elektrisk gressklipper være et svært godt alternativ!

Når vi snakker om elektriske gressklipper så mener vi gressklippere som ikke drives av en motor. Dette er i stedet en gressklipper som drives av strøm, så du er avhengig av strømtilførsel for å få klippet plenen.

Derfor er den elektriske gressklipperen veldig enkel og grei. Det er svært praktisk for de som ikke ønsker et veldig avansert apparat som har så mange funksjoner at de ikke rekker å gjøre seg kjent med alle før de er nødt til å kjøpe ny fordi den har blitt så gammel.

Bruk av elektrisk gressklipper forutsetter imidlertid at hagen din er veldig liten, eller at du på en eller annen måte har muligheten til å ha strømtilførsel hele tiden mens du klipper plen. Da er i så fall en elektrisk gressklipper veldig god å ha med på laget!

Robotgressklipper

Den tredje gressklipperen som finnes, er robotgressklipperen. Et annet navn på disse gressklipperne er automatisk gressklipper. Navnet kommer av at i disse tilfellene så skjer gressklippingen av seg selv. Det vil si, robotgressklipperen tar seg av det for deg.

I praksis er robotgressklipperen en gressklipper som går i et fast spor. Dette er en av innstillingene som du stiller inn på forhånd. Robotgressklipperen fungerer derfor best på et lite og avgrenset området. Det er ganske mange fordeler med å velge en slik gressklipper:

  • Du får muligheten til å bruke tiden din på noe annet, som du antageligvis synes er mye kjekkere enn det å klippe gressplenen din. For eksempel så kan du gå deg en tur i skog og mark, tilberede et bedre måltid eller slappe av litt.
  • Klippingen vil være av en bedre kvalitet enn det du hadde fått til på egen hånd, for robotgressklipperen din slurver ikke med arbeidet. Dette er et apparat som utfører oppgaven sin på en veldig god og fin måte!
  • Robotgressklipperen din vil sørge for at sjansen for å få uønskede skadedyr inn i hagen din er mye mindre. Et klassisk eksempel på uønskede skadedyr i hagen er brunsegler, men disse trives ikke i nyklippet gress og med denne klipperen på laget vil jo gressplenen din være nyklippet til enhver tid!
  • Brunsegler er ikke det eneste robotgressklipperen din kommer til å klare å fjerne fra hagen din. Robotgressklipperen vil ha nøyaktig samme effekt på øvrig ugress, da dette ikke får sjansen til å slå rot om gresset ikke får tid til å gro før det klippes igjen.
  • En robotgressklipper vil også være praktisk for mennesker som sliter med pollenallergi. I pollensesongen er dette noe som er overalt, og det er helt forferdelig for allergikerne. Men heller ikke pollen vil få muligheten til å komme om plenen til stadighet er nyklippet. Og det er jo naturligvis veldig deilig!

Den eneste ulempen med en robotstøvsuger, er at prisnivået på dette apparatet pleier å være relativt høyt. Grunnen til det er ganske enkel, for dette er forespørselen etter disse gressklipperen har steget enormt de siste få årene. Og det er mange gode grunner til det.

Prislappen er ikke det eneste som teller

Det er imidlertid viktig å huske på at pris ikke er det eneste som teller når man skal konkludere med hva som er den billigste gressklipperen. I stedet er det mange faktorer som spiller inn når det gjelder akkurat dette.

Det er viktig å foreta en situasjonsanalyse før du bestemmer deg for hvilket alternativ du skal gå for. I praksis gjøres dette ved at du stiller deg selv noen spørsmål som kan hjelpe deg med å finne svarte du er på jakt etter:

  • Hvem er det som skal bruke gressklipperen? Om det er en av besteforeldrene dine, så kan det være svært praktisk med en robotgressklipper. Rett og slett fordi de slipper å stresse med det selv. De kan til og med få hjelp til å stille den inn.
  • Hvilken erfaring har vedkommende med gressklipping? Om vedkommende har brukt en elektrisk gressklipper i alle år og uten tvil foretrekker det, så kan det være vanskelig for dem å se for seg at de skal bruke noe annet. Og dette skal det tas hensyn til.
  • Hvis det derimot er du selv eller noen du kjenner som bare er noen år eldre enn deg som er på utkikk etter en gressklipper, så kan det hende at du vil trives best med en motordrevet gressklipper. Særlig hvis du er glad i både fysisk arbeid og hagearbeid!

Etter at du har besvart disse spørsmålene, så er sjansene veldig gode for at du er et steg nærmere det å finne ut hvilken gressklipper som passer for vedkommende som trenger å investere i en ny gressklipper.

Sammenlign priser på nett

For mange kan det å ta seg en tur i butikken være det umiddelbare svaret når gressklipperen går i stykker, men vi vet om en måte som er mye mer praktisk. Visste du at det er mulig å sammenligne priser på nett?

Det er altså ikke slik at du er nødt til å dra til butikken før du har rukket å tenke deg om! I stedet kan du puste med magen, gå inn, ta deg en kopp kaffe og finne frem datamaskinen for å sammenligne priser i ro og mak på nettet.

Det finnes mange gode ressurser som kan hjelpe deg på dette området. Men dette forutsetter naturligvis at du vet hvilken gressklipper du er på jakt etter først. Det er mye lettere å lete etter et spesifikt produkt, for da er plutselig ikke like vanskelig likevel!