Billigste elbillader 2024

Her viser vi deg de billigste el-elbilladerne i 2021. Du vil også finne en guide til de ulike ladealternativene og hva det koster å ha elbil.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Billigste elbil lader

Som eier av elbil trenger du ikke å bekymre deg for at bensintanken skal gå tom. Men du er imidlertid nødt til å følge nøye med på ladenivået til bilen din. For når det kommer til et visst nivå, så bør du vurdere å finne deg en ladestasjon eller lignende.

På samme måte som at det finnes bensinstasjoner med noen kilometers mellomrom, så finnes det også ladestasjoner til elbiler. Nedenfor skal vi ta en titt på hvordan du kan få ladet elbilen din på billigst mulig måte!

Les: Billigste strøm

Hva er en elbil?

Elbil er kort fortalt en forkortelse for elektrisk bil. En elbil er med andre ord en bil som er avhengig av strøm for å kunne akselerere fremover. Hensikten med en elbil er rett og slett å spare miljøet, da denne bilen regnes for å være mer miljøvennlig enn en vanlig drivstoffbil.

Ikke bare er en elbil mer miljøvennlig, det er også et kostnadseffektivt fremkomstmiddel. De siste årene har nemlig drivstoffprisene økt i stor grad, og derfor er det mange som har gått til anskaffelse av en elbil. Siden bilen må lades, slipper de å bekymre seg for drivstoffpriser.

Ved kjøp av en elbil vil det følge med en ladekabel. Så fremt du har denne med deg til enhver tid, så har du nøyaktig det du trenger for å få ladet opp bilen igjen om behovet skulle melde seg mens du er ute på en kort eller litt lengre biltur.

Hva koster det å lade elbil?

En elbil vil i snitt bruke 0,2 KW/t per kilometer man kjører. Med en estimert pris/KWt på 1,2,- vil det dermed koste deg 0,24,- per kilometer du kjører. Det utgjør omtrent kr 2400,- per år, dersom du har en årlig kjørelengde på 10.000 km.

Lading av elbil påvirkes av strømpris, kjøremønster, hvor mye strøm elbilen trekker og eventuelle priser for tjenesten du bruker til å lade med. Det er vanskelig å gi et nøyaktig estimat på hva det vil koste å lade en elbil, for det er forskjellige faktorer som spiller inn i forbindelse med det.

Mange ladealternativer

For mange kan det å være avhengig av å lade opp bilen sin høres ganske tungvint ut. Men i takt med at elbilen har blitt mer og mer populær, jo flere ladeløsninger finnes det i det norske samfunnet.

Så om du vurderer å skaffe deg en elbil, samtidig som du er litt bekymret for at du ikke kommer til å få ladet bilen når du trenger det, så vil ikke dette være et problem i det hele tatt. Nedenfor skal vi se på noen av ladealternativene som finnes i dag!

Du kan lade på kommunale ladeplasser

På ulike steder i landet er det satt opp ladestasjoner rundt omkring i kommunene. Dette kalles også kommunale ladeplasser, og før var det gratis å lade på disse ladeplassene. Slik er det imidlertid ikke lenger, men det koster ikke skjorta å få ladet opp bilen her.

Det skiller imidlertid mellom nye og gamle ladeplasser. Det er alderen på ladeplassen som avgjør hvor vidt den er «ny» eller «gammel. Fremgangsmåten vil variere med utgangspunkt i hvilken ladeplass du benytter deg av.

Om du ønsker å lade på en gammel ladeplass, så forutsetter det at du har en nøkkel til den aktuelle ladeplassen. Et eksempel på en slik nøkkel kan være en RFID-brukke. Deretter trenger du bare en ladekabel med vanlig stikkontakt for å lade opp elbilen din.

Hvis du derimot ønsker å lade på en av de kommunale ladeplassene som regnes som «ny», så er du avhengig av å ha en RFID-brikke. Dette er en brikke som utleveres av Fortum Charge & Drive. I tillegg trenger du en ladekabel med type 2-kontakt.

Du kan hurtiglade elbilen din

Om du befinner deg på en lengre tur og ikke har lyst til å bruke mange timer på å lade opp elbilen på den ordinære måten, så finnes det et annet alternativ. Da kan du i stedet velge å hurtiglade elbilen din.

Det finnes flere aktører som tilbyr hurtiglading, så det bør ikke være noe problem å finne et sted hvor du kan få ladet opp elbilen din på en rask og effektiv måte. Hurtiglading er lading på inntil 50 kWt. Prisen vil variere med utgangspunkt i hvilken aktør du velger å lade hos.

Det finnes både kjente og mindre kjente steder hvor du kan hurtiglade elbilen din. En av de mest kjente ladeoperatørene er Circle K og Fortum Change & Drive, mens det er andre som er mindre kjente som for eksempel Kople, Recharge og Mer.

Prisen for hurtigladingen vil variere med utgangspunkt i hvilken aktør du velger. De opererer også med forskjellige regnestykker. Noen tar utgangspunkt i pris per kWt, mens andre opererer med en kombinasjon av minuttpris og pris per kWt.

Elbilen kan også lynlades

Et annet alternativ som ligner veldig på hurtiglading, er lynlading. Disse ladeløsningene er ganske like. Det eneste som skiller dem er at hurtiglading er på inntil 50 kWt, mens lynlading er på inntil 350 kWt.

Ellers er hurtiglading og lynlading ganske like. Dette er noe som tilbyr av flere aktører (både kjente og ikke så kjente), og de opererer med forskjellige prismodeller. De opererer også med forskjellige betalingsmetoder.

Du kan lade bilen hjemme

Hvis du er på jakt etter en måte å få ladet opp elbilen din så billig som overhodet mulig, så vil det desidert billigste være å ikke dra noe sted. Du kan nemlig lade opp bilen din hjemme!

Når du kjøper elbil, så følger det som nevnt med en ladekabel som du kan bruke til å lade opp elbilen din rett utenfor døren din. Det forutsetter imidlertid at du gjør det riktig, og eventuelle endringer er nødt til å gjøres av en elektriker. Dette er ikke noe du kan gjøre selv.

Eventuelt så kan du installere en ladestasjon i garasjen din. Dette forutsetter imidlertid at du bor i en enebolig hvor du kan foreta slike avgjørelsen på egen hånd. Hvis du bor i for eksempel en boligblokk, så vil dette umiddelbart bli litt mer vrient.

Billigste Easee lader

Billigste Zaptech lader

Billigste Besen lader

Billigste Schneider lader

Billigste Keba lader

Billigste Gewiss lader

Kombiner begge deler

Uavhengig av om du foretrekker å lade bilen hjemme eller på en ladestasjon, så er en kombinasjon av begge deler vårt beste tips.

Installer en elbillader hjemme som du bruker når du er der, eller bare sørg for at du kan lade på lovlig vis på din egen gårdsplass. Og når du er ute på tur, så kan du benytte deg av tilbudene som du finner langs veien!