Billigste mobilabonnement med ICE-dekning (Stor guide)

Denne guiden viser deg de billigste mobilabonnementene med ICE-dekning.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Ønsker du et nytt og moderne mobilnett? Da bør du ta en titt på ice+ og fordelene med dette mobilnettet. Operatøren ICE har nemlig bygget et moderne mobilnett kalt ice+, for å gi alle i Norge en stabil hastighet og ypperlig dekning til en billig pris.

ICE-dekning er et temmelig nytt mobilnett, men de har allerede klart å dekke hele 94 % av Norge befolkning – dette er imponerende. ICE fortsetter å jobbe med utbyggingen for å sikre at alle kan ta del i det nye mobilnettet. Per dags dato er det kun ICE som tilbyr ICE-dekning, men vi forventer at flere henger seg på mobilnettet i årene som kommer.

Du kjenner sikkert til dekning fra Telia og Telenor – dette har lenge vært de mest brukte mobilnettene i Norge. ICE har tidligere brukt Telia sitt mobilnett, før de nå har skapt sitt eget nett for kunder på jakt etter billige abonnementer og god dekning.

I denne artikkelen skal vi gå nærmere innpå hva du kan forvente med ICE-dekning og hvilke fordeler dette gir deg som kunde. Vi skal også se nærmere på ICE som operatør og kartlegge hva som er det billigste mobilabonnement med ICE-dekning i skrivende stund.

Se også: Billigste mobilabonnement

Hva er ICE-dekning?

ICE-dekning, eller ice+, er det nyeste mobilnettet i Norge. Dette er nå det eneste mobilnettet som gjør det mulig å ringe med HD kvalitet – uansett hvor den du ringer befinner seg i Norge. ICE har også sørget for at mobilnettet er klargjort for 5G, noe som gjør dette til fremtidens mobilnett.

Hvis du er ICE-kunde i dag, kan det være du allerede er koblet på ice+. Men som nevnt er ikke mobilnettet ferdig utviklet helt enda, og dekker derfor «kun» 94 % av befolkning. Men utbyggingen fortsetter hver eneste dag, og om ikke lenge kan alle koble seg på det nye og moderne mobilnettet.

For å finne ut om du er innenfor dekningsområdet og hvilket nivå av dekning du ligger på, kan du bruke et praktisk kart på nettsiden til ICE. Ved å skrive inn postnummer ditt, får du en god oversikt over hvilket dekningsnivå ditt nabolag ligger på. Vi kommer snart nærmere innpå hva de ulike gradene av dekning betyr.

Ligger du utenfor ice+? Frykt ikke, ICE kunder som enda ikke befinner seg innenfor rekkevidde, vil automatisk bli koblet til Telia sitt mobilnett. Dette skjer naturligvis uten ekstra kostnad. Når ice+ er ferdig utbygget, vil du automatisk kobles til din nye ICE-dekning.

Hva betyr de ulike dekningsnivåene i ice+?

Når du tar en titt på dekningskartet eller skriver inn postnummer ditt, vil du se at Norge er delt inn i ulike farger: Oransje, rosa og grønn. Disse fargene indikerer hvilken dekning du har i ditt område – meget god dekning, god dekning eller basis dekning.

Det er viktig å påpeke at dekningskartet til ICE ikke alltid er en garanti. Karter er ment for veiledende bruk og vil gi deg en god indikasjon på hvilken dekning du kan forvente i ditt nabolag. Det brukes teoretiske beregninger til å forutsi hvor god dekning er, samt hvilken hastighet du kan forvente deg når du surfer på nett.

Av og til kan også mobilnettet påvirkes av hvor mange som bruker nettet samtidig. I travle perioder kan dekningen være dårligere og hastigheten tregere – dette er normalt for alle typer mobilnett. I tillegg vil nettbrett og mobiltelefoner spille en stor rolle.

Noen mobiler og nettbrett er generelt raskere enn andre, uten at dette har noe med dekningen å gjøre. Nedlastingshastighet vil også avhenge av hvilket mobilabonnement du har. Derfor er det viktig å se på kartet som veiledende og en indikasjon, fremfor en garanti.

Meget god dekning

Hvis ditt område er markert i en oransje farge, vil dette si at du har en meget god dekning. Dette vil si at du både kan surfe og ringe uten problemer, uansett om du er innendørs eller utendørs. Det er imidlertid viktig å merke seg at byggematerialer spiller en stor rolle på hvor god dekningen er innendørs.

Har du noen gang opplevd at du har bedre dekning i stuen enn på badet? Dette betyr vanligvis ikke at det er noe gale med mobilnettet, men at materialer i dører, vegger og vinduer kan hindre optimal dekning. Selv om du bor i et område markert med «meget god dekning» vil altså boligen din kunne påvirke dekningen – dette gjelder alle mobilnett.

God dekning

Hvis du befinner deg i et rosa område, kan du regne med en god dekning. Her vil det være gode muligheter for å surfe og ringe, særlig utendørs. Dekning utendørs vil være noe bedre enn innendørs, men det er fortsatt mulig å surfe og ringe når du er inne. Igjen vil dekningen kunne påvirkes av boligens materialer og hvor du befinner deg i selve bygningen.

Basis dekning

Dersom nabolaget ditt er markert med en grønn farge, betyr dette at du har basis dekning. Utendørs vil du mest sannsynlig ikke merke en dårligere dekning enn i andre områder, men når mobilen ligger gjemt i vesken eller lommen, kan mottaket reduseres noe.

Billige mobilabonnement med ICE-dekning

Nå som vi har sett nærmere på hva ICE-dekning er, skal vi kartlegge hvordan du kan få denne dekningen billigst mulig. For å gjøre dette skal vi ta en titt på mobilabonnementene fra ICE, ettersom dette er den eneste operatøren som per dags dato bruker ice+. Det er også viktig å påpeke at du kan ende opp på Telia sitt mobilnett, dersom du bor utenfor et dekningsområde.

ICE tilbyr flere ulike typer mobilabonnement, både for enkeltpersoner, barn og unge, men også for familier. I tillegg er det mulig å teste ut leverandøren for en billig penge, før du eventuelt bestemmer deg for å tegne abonnement. Vi skal først ta en titt på mobilabonnementene for enkeltpersoner og hvilke priser, mengde data og fordeler disse ordningene fører med seg.

Standard mobilabonnement med ICE-dekning. 

Som ny kunde hos ICE kan du velge mellom seks ulike abonnementer. Det billigste koster 149 kroner og gir deg 1 GB hver måned. Videre kan du velge mellom 3 GB for 199 kroner, 7 GB for 249 kroner, 10 GB for 299 kroner, 20 GB for 349 kroner og 30 GB for 399 kroner i måneden.

Disse prisene inkluderer ikke i tilfeller når du ringer til telefonnummer i andre land, bruker spesialnummer eller benytter mobilen utenfor EU og EØS. Men du vil alltid få fri tale, SMS, MMS og bruk i EU samt EØS inkludert. Hvert abonnement kommer også med Rollover Deling og Data Rollover, slik at du kan ta med deg ubrukt data til neste måned og dele dette med andre i familien.

I tillegg får du «Fri Fart», noe som betyr at abonnementene ikke kommer med hastighetsbegrensninger. En annen stor fordel er at du ikke behøver å binde deg til operatøren. Du kan derimot kjøpe en årsavtale og få rabatt, dersom du er sikker på at du ikke kommer til å bytte abonnement før året er omme.

Med en årsavtale binder du deg til 12 måneder, noe som gir deg rabatter på opptil 50 kr hver eneste måned. Til sammen kan du altså spare 600 kroner på å binde deg for et år. Dette betyr ikke at du står fast med samme abonnement, men kun operatøren. Du kan fritt endre størrelsen på abonnementet dersom du ønsker. Når 12 måneder er gått kan du inngå en ny årsavtale, eller fortsette abonnementet med ordinær pris.

ICE for barn og unge

Skal du kjøpe mobilabonnement med ice-dekning til barna i familien? Da bør du se nærmere på ordningen «Barn og unge». Her finner du billigere abonnementer til de under 13 år. Men unge voksne under 29 kan også benytte seg av ordningen.

ICE for barn 

For barn under 13 år finner vi to alternativer. Det første alternativet heter «iceJunior 1 GB» og gir den minst 1 GB i måneden å rutte med. Dette abonnementet er ment for barn som akkurat har fått sin første mobiltelefon, og trenger en trygg og myk start. Abonnementet er gratis og lar barnet ringe til tre valgfrie norske numre.

Betaler du 50 kroner i måneden, kan du oppgradere abonnementet slik at barnet kan ringe til et ubegrenset antall numre – praktisk om du har en stor familie. iceJunior kommer helt uten bindingstid og er et fleksibelt abonnement. Selv om foreldrene i familien ikke er ICE-kunde, kan barnet fortsatt dra nytte av ordningen.

Dette er altså et gratis abonnement, med mindre du oppgraderer til iceJunior+. Dette koster som nevnt bare 50 kroner, og lar barnet få ringe til et ubegrenset antall numre i Norge. Begge abonnementene kommer med junior-fordeler, som fri tale og SMS, samt kostnadskontroll.

Kostnadskontroll er en praktisk tjeneste for foreldre, som sikrer at barnet ikke bruker penger på spesialnumre. Dette kan for eksempel være numre knyttet til stemming på idol, MGPjr, Skal vi danse og lignende tjenester. Med kostnadskontroll er du sikker på at barnet ikke påfører ekstra mobilkostnader når regningen kommer.

ICE for unge

Er du under 29 år? Da kan iceUNG være et godt og billig mobilabonnement med ice-dekning. Her kan du velge mellom fem ulike ordninger og priser. For 149 kroner i måneden får 3 GB, 199 kroner gir deg 7 GB, 249 kroner gir deg 10 GB, 299 kroner gir deg 20 GB og 349 kroner gir deg 30 GB.

Alle abonnementene kommer med fri SMS, tal og MMS. I tillegg får du med Data Rollover, slik at ubrukt data blir med deg inn i neste måned. Er du usikker på hvor mye data du trenger? Da kan du alltid kjøpe ekstra datapakker for å fylle på. Vi anbefaler dog at du ikke fyller på data hver måned, men heller oppgraderer om du merker et større behov enn først antatt.

Årsavtale gjelder også for iceUNG, og kan være en fin måte å spare ekstra penger gjennom året. Det er imidlertid viktig å huske at du binder deg for 12 måneder, men at du står fritt til å oppgradere eller endre abonnementet ved behov.

Prøv ICE i to måneder

Har du lyst å teste ut ice-dekning, men er usikker på hvilket abonnement du burde gå for? Da kan du teste ut ordningen «Prøv Oss». For 99 kroner i måneden kan du prøve ut Ice med 30 GB i to måneder. Dette er en ordning helt binding, og du trenger dermed ikke å gå videre med et abonnement om du ikke er fornøyd etter to måneder.

Når prøvetiden er omme står du fritt til å velge det abonnementet du mener passer best til dine bruksmønstre, eller du kan la ICE anbefale et abonnement basert på forbruket ditt i prøvetiden. Dette er en ypperlig måte å bli med kjent med ICE-dekning på, uten at du behøver å binde deg til et fast abonnement.

Les også vår guide: Billige mobilabonnement med Telenor-dekning

I tillegg til 30 GB i måneden, får du også med fri SMS, MMS, Bank-ID og tale i prøveordningen. Dette koster ingenting ekstra og du betaler bare 99 kroner per prøvemåned. Skal du bruke ICE i utlandet? Prøveabonnementet lar deg bruke mobilen fritt i EU og EØS, med en grense på 12 GB.

Prøveperioden kan også anses som et velkomsttilbud. Er du sikker på at du skal velge ICE, er det ingenting i veien med å dra nytte av spesialtilbudet de to første månedene. Slik kan du spare penger og få det billigste mobilabonnement med ice-dekning.

Dette må du tenke på før du velger abonnement 

Før du velger et ice-abonnement, bør du tenke gjennom hvor mye data du har behov for. Du kan alltid oppgradere eller nedgradere abonnementet, men det lønner seg vanligvis å betale litt mer fremfor å kjøpe ekstra datapakker hver måned.

Er du under 29 år eller har barn i familien under 13 år, lønner det seg absolutt å dra nytte av alders-rabattene. Som foreldre bør du sette deg inn i fordelene med datakontroll og begrensinger, da dette kan spare deg for mange uforutsette utgifter. Barn er ikke alltid klar over at det koster penger å stemme på Idol, men med kostnads-begrensninger beskytter du både deg selv og barnet.

Har du lyst å ta del i ice+ og ice-dekning i fremtiden? Hvis ICE-dekningen ikke gjelder for ditt område akkurat nå, vil du få en ypperlig Telia-dekning frem til mobilnettet utvides. Vi forventer også at flere operatører henger seg på i fremtiden, slik at det bli enda lettere å finne det billigste mobilabonnement med ICE-dekning i Norge.