Billigste mobilabonnement med telenor-dekning (Stor guide)

Denne guiden viser deg de billigste mobilabonnementene med telenor-dekning.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Er du avhengig av et raskt og stabilt mobilnett? Da bør du se nærmere på mobilabonnement med telenor-dekning. Telenor har nemlig det raskeste nettet i Norge, og kan derfor skilte med den aller beste mobildekningen.

Et raskt mobilnett er viktig av flere grunner. Dette skaper en mye bedre mobilopplevelse, uansett om du bruker mobilen til surfing, spilling, streaming eller andre oppgaver. Med Norges raskeste mobilnett kan du være trygg på at du ikke opplever avbrudd og trege forbindelser – selv under travle perioder hvor mange bruker samme nett.

Nordmenn bruker mer mobildata enn noen gang, og hvert år ser vi en øking i dette bruksmønsteret. Derfor er ikke unaturlig at mange nå velger mobilabonnement, ut ifra hvilken dekning de får. Du trenger nemlig ikke være telenor-kunde for å få tilgang på Norges raskeste mobildekning.

I denne guiden ser vi nærmere på et utvalg mobiloperatører som gir deg full telenor-dekning. Målet er å finne de billigste og beste mobilabonnementene for deg, slik at du enklere kan velge det tilbudet som passer deg best. Vi starter naturligvis med Telenor selv, før vi ser på andre aktører og deres valgmuligheter.

Se også: billigste mobilabonnement.

Telenor

Telenor mobil

Telenor har flere mobilabonnement tilgjengelig, men vi fokuserer på kategoriene «For alle» og «Yng 18-28». Under abonnementer for alle, finner du både faste datapakker og ubegrenset data. Det aller billigste alternativet koster 249 kroner i måneden, og gir deg 1 GB data.

Videre øker prisene i takt med datamengden, hvor 8 GB til 399 kroner og 12 GB til 449 kroner er de mest vanlige alternativene. Hvis du ønsker deg ubegrenset data hver måned, starter prisen på 549 kroner og øker desto raskere hastighet du ønsker deg.

Uansett om du går for det billigste mobilabonnementet eller en variant med mer data, vil du alltid kunne surfe på raskeste mobilnettet i Norge. I tillegg får du med andre goder som fri tale, SMS, MMS og bruk i EU samt EØS. Ingen av abonnementene kommer med binding og du kan skru på «Nettvern» for tryggere surfing på nett.

Hvis du er mellom 18 og 28 år, kan du dra nytte av Yng-abonnementene med telenor-dekning. Prisene forandrer seg ikke, men du kan velge fritt mellom tre goder hvert år. Dette inkluderer blant annet gratis VG+, nytt tilbehør vært år og Music Freedom.

Saga Mobil

Saga mobil

Den nordnorske operatøren Saga Mobil tilbyr full telenor-dekning i hele landet. Her er det mange abonnementer å velge fra – både for de som vil ha det billig, og de som trenger mye mobildata. Det aller billigste abonnementet ligger på bare 40 kroner, men kommer uten mobildata. Hvis du kun trenger mobilen for å ringe eller sende meldinger, kan dette være et alternativ.

De aller fleste har dog behov for noe mer mobildata. Da kan 1 GB i måneden for 149 være et godt alternativ. Dette er det billigste mobilabonnementet med data og dekning fra Telenor hos Saga. Hvis du skal bruke mobilen aktivt, kan 6 GB til 279 kroner eller 12 GB til 359 kroner være mer aktuelt.

Uansett hvilket abonnement med mobildata du velger, vil du alltid få med fri tale, SMS og MMS. Reiser du mye i EU eller EØS? Da kan du trygt bruke mobilen uten ekstra kostnader. I tillegg får du med Data Rollover, hvilket er en stor fordel om du bruker mobildata sporadisk fremfor aktivt.

Saga er en operatør kjent for sin gode kundeservice og tette oppfølging. Dette helnorske selskapet er kanskje ikke den mest kjente tilbyderen på markedet, men for den nordnorske befolkningen kommer de med mange fordeler. Saga jobber nemlig hardt med å sikre høy hastighet og god dekning i hele landet.

Talkmore

Talkmore logo

Talkmore er en kjent aktør med flere gode alternativer til sine nye kunder. Her får du naturligvis full telenor-dekning, og mye mobildata for pengene. Det aller billigste abonnementet koster deg 149 kroner i måneden, og gir deg 0,5 GB data i måneden. Dette passer derfor best til de som ikke er avhengig av mobildata.

De fleste av oss trenger dog en større mengde data per måned. Noe som skiller Talkmore ut fra andre aktører, er at de kan tilby data i flere praktiske mengder. Du kan nemlig velge mellom 0,5, 1, 2, 5, 7, 10, 20 og 30 GB hver måned. Talkmore har også et tilbud med ubegrenset data hvor startprisen ligger på 499 kroner.

For 199 kroner får du 1 GB hver måned, og for 299 kroner får du 7 GB. Men er du under 30 år, har du gode tilbud å hente. For unge kunder reduseres nemlig prisene til 169 kroner for 1 GB og 254 for 7 GB. Dette tilsvarer dermed en rabatt på 15 % hver måned. Alle nye kunder får også en velkomstgave på 10 GB data, som kan brukes når som helst innen et år etter oppstart.

Her får du ikke bare den gode telenor-dekningen med på kjøpet, men også sikkerheten fra Telenor. Med «Nettslett» kan alle føle seg trygg på nett, og denne funksjonen er inkludert i alle mobilabonnementene fra Talkmore. Du får naturligvis også fri tale, SMS, MMS og bruk i EU samt EØS.

Fjordkraft Mobil

Fjordkraft mobil

Fjordkraft Mobil er den aktøren som i skrivende stund har det billigste mobilabonnement med telenor-dekning. Her koster nemlig 1 GB i måneden bare 119 kroner – uansett hvor gammel du er. Selv om Fjordkraft Mobil har en egen kategori for de under 30 år, får du ikke billigere priser, men heller flere goder inkludert i abonnementet. 

Hvis du trenger mer enn 1 GB i måneden, kan 5 GB for 249 kroner være et alternativ. Prisen for 10 GB ligger på 299 kroner. Alle abonnementene kommer selvfølgelig med full telenor-dekning, fri bruk av tale og SMS. Du kan også bruke mobilen fritt når du er på reise i EU eller EØS.

Som nevnt får du ikke rabatt dersom du er under 30 år, men andre fordeler i form av goder. Her kan vi blant annet nevne dobbel feriedata og datakontroll. Med dobbel feriedata får du dobbel data hele tre ganger i løpet av året. I påskeferien (april), sommerferien (juli) og juleferien (desember) blir datamengden doblet uten ekstra kostnad.

I tillegg kan kunder under 30 år benytte seg av «Datakontroll». Denne funksjonen sikrer at du ikke bruker mer data enn du ønsker å betale for. Ved å skru på datakontroll kan du surfe som vanlig helt til din vanlige mengde er brukt opp. Du vil dermed ikke kunne surfe ekstra og du slipper kjipe overraskelser når regningen kommer. Skulle du trenge mer data, kan du alltid kjøpe en ekstra datapakke ved behov.

Gudbrandsdal Energi Mobil

Gudbrandsdalen energi mobil

Gudbrandsdal Energi Mobil har et bredt utvalg av mobilabonnementer tilgjengelig for deg som jakter på telenor-dekning. Her fordeles abonnementene inn i fem ulike kategorier: Oppleve, leve, leve ung, verdensborger og ringer. 

Gudbrandsdal oppleve

Dette abonnementet passer for de som ikke ønsker å være bundet til en fast mengde data hver måned. Her setter du nemlig sammen ditt eget abonnement, og velger fritt hvor mye data du kommer til å bruke hver måned, og betaler bare for det du bruker. Savner du for eksempel et tilbud på 4 GB eller 11 GB hver måned? Dette kan du få med ordningen «oppleve».

Prisen starter på 29 kroner hver måned, og justeres etter hvor mye data, hvor mange ringeminutter og hvor mange SMS og MMS du vil ha i abonnementet. Dette er et ypperlig valg for de som sliter med å finne en passende datapakke hos andre leverandører. 

Gudbrandsdal leve og leve ung

Denne abonnementsordningen er den mest populære hos leverandøren. Her kan du selv velge en mengde data fra 1 til 100 GB i måneden. Det billigste alternativet koster 129 kroner og gir deg 1 GB, mens du betaler 297 kroner for 6 GB og 339 kroner for 10 GB. 

Hvert abonnement kommer med fri SMs, tale og MMS, samt praktisk data rollover for ubrukt data. Du kan også roame helt uten ekstra kostnader i EU og EØS. Er du strømkunde hos Gudbrandsdal Energi? Da får du 120 kroner i rabatt hvert eneste år. 

Gudbrandsdal leve ung er en ordning for barn under 18 år. Her er abonnementene delt opp i 1 GB, 3 GB, 5 GB og 15 GB hver måned. Det billigste alternativet koster 129 kroner, mens det dyreste har en prislapp på 349 kroner. Ordningen kommer med visse fordeler for barn og unge, blant annet en innebygd sperre mot nummeropplysning og handling som kan frembringe ekstra kostnad.

Leve ung passer for barn og foreldre som er bekymret for skjulte betalingstjenester og ønsker full kontroll over databruken. Igjen får brukeren fri tale, SMS og MMS, samt muligheten til å kjøpe ekstra datapakker via «Min side».

Gudbrandsdal verdensborger og ringe

Det nest siste alternativet er ordningen «Verdensborger Beta». Dette abonnementet passer for de som reiser mye og har kontakt med familie og venner utenfor landegrensen. Her får du bruke både data og fri tale/SMS i EU, EØS, Thailand, Sveits og USA. Fri roaming inkluderes i alle områdene, men er begrenset til 6 GB hvis du reiser i Thailand. 

For 1 GB på dette abonnementet ligger prisen på 159 kroner, og du kan velge mellom 1, 2, 4, og 6 GB per måned. Det dyreste alternativet koster 329 kroner – dette gir deg mest mulig data hver måned. 

Til slutt kan du velge alternativet «ringe». Dette er det billigste mobilabonnementet fra Gudbrandsdal Energi Mobil, da det kun er beregnet for å ringe eller sende meldinger. Ordningen koster 99 kroner og du får inkludert fri SMS og MMS, samt en ubegrenset mengde ringeminutter hver måned.

Oppsummering – billigst mobilabonnement med telenor-dekning

I skrivende stund er det altså Fjordkraft Mobil som tilbyr det billigste mobilabonnement med telenor-dekning. Her får du 1 GB for 119 kroner i måneden. Men dersom du ønsker mer GB, lønner det seg å se på leverandørenes utvalg. Prisene og tilgjengelige data-mengden varierer stort. 

Vi har samlet en liste over de billigste alternativene fra hver operatør med telenor-dekning. Det er vanskelig å fastslå hva som er det billigste abonnementet, da dette avhenger av hvor gammel du er, hvor mye data du trenger og hvorvidt aktøren tilbyr rabatter til strømkunder og lignende forhold.

I denne listen ser vi på det billigste alternativet for de som bruker mobildata, men noen av aktørene har enda billigere priser på abonnementer kun ment for ringing og SMS. Ettersom du leter etter det billigste mobilabonnementet med telenor-dekning, tar vi utgangspunkt i at du også trenger mobildata. 

Vi har derfor sett på det billigste alternativet med mobildata fra hver aktør, og dette tilsvarer vanligvis en mengde på 1 GB hver måned. Noen aktører, som Talkmore, kan også tilby 0,5 GB. 

  • Telenor: 1 GB for 249 kroner i måneden
  • Saga Mobil: 1 GB for 149 kroner i måneden 
  • Talkmore Mobil: 0,5 GB for 149 kroner, eller 1 GB for 199 kroner. Er du under 30 år får du 15 % rabatt, og prisene reduseres til 126 kroner for 0,5 GB eller 169 kroner for 1 GB.
  • Fjordkraft Mobil: 1 GB for 119 kroner i måneden.
  • Gudbrandsdal Energi Mobil: 129 kroner for 1 GB i måneden.

Dette må du tenke på når du kjøper mobilabonnement 

Hvis du er under 30 år eller under 28 år, finnes det gode muligheter for rabatterte priser hos forskjellige operatører. Det er ikke alle som tilbyr spesielle priser for unge, men noen aktører har unike goder for sine yngste abonnementer. Telenor er en av disse. 

Er du strømkunde hos Fjordkraft eller Gudbrandsdal Energi? Da anbefaler vi at du sjekker individuelle priser for strømkunder. Her er det nemlig rabatter å hente. I denne guiden har du fått en oversikt over hvem som tilbyr telenor-dekning og hvilken prisklasse de ligger på.

Se også vår guide: Mobilabonnement med Telia-dekning

Det er mange forutsetninger som kan gjøre mobilabonnementet billigere for deg, enn det er for naboen. Du bør også tenke over hvilke tilleggstjenester du får hos aktørene. Fjordkraft kan for eksempel by på dobbel datamengde tre ganger i året, mens Talkmore gir deg en velkomstpakke på 10 GB ekstra data. 

 

Husk at priser kan endre seg fra artikkelen ble skrevet, til du leser guiden. Derfor bør du alltid dobbeltsjekke hos aktøren før du bestiller et abonnement. Kanskje har de et unikt tilbud akkurat nå? Ved å sammenligne finner du alltid det billigste mobilabonnementet med telenor-dekning.