Billigste mobilabonnement med telia-dekning 2023 (Stor guide)

Denne guiden viser deg de billigste mobilabonnementene med telia-dekning.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Har du lyst på et billig mobilabonnement med telia-dekning? Da har du kommet til rett sted. Vi har nemlig sett på noen av de største operatørene som er koblet på telia sitt mobilnett i Norge. Ved å sammenligne priser og inneholder, håper vi på å gjøre jakten litt enklere for deg.

I denne guiden skal vi naturligvis se på Telia, men vi har også tatt for oss andre kjente aktører på mobilnettet som NextGenTel og OneCall. Videre vil du også få mer informasjon hos prisene til mindre kjente aktører, som for eksempel Tise og Chili Mobil.

ICE har tidligere vært en stor aktør med telia-dekning, men nå jobber de med å bygge sitt eget mobilnett. Vi har derfor valg å ikke inkludere ICE i denne guiden, da det kun er kunder som befinner seg utenfor ICE sitt dekningsområde som får telia-dekning hos denne aktøren.

Det er også viktig å merke seg at priser kan endre seg med tiden. Selv om et alternativ er billigst i skrivende stund, kan tilbud og kampanjer gjøre andre aktører billigere når du leser denne guiden. Vi anbefaler derfor at du alltid dobbeltsjekker operatørene før du bestemmer deg for å tegne et abonnement.

Les også: Norges billigste mobilabonnement

Telia

Telia mobil

Vi kan ikke skrive om telia-dekning uten å nevne mobilabonnementene fra Telia. Her finnes det valgmuligheter for de som ønsker ubegrenset data eller en fast datamengde hver måned. I tillegg tilbyr Telia et unikt abonnement for barn under 16 år, slik at foreldre slipper uventede overraskelser når fakturaen kommer.

Hvis du ønsker en fast datamengde hver måned, kan du velge mellom fire ulike alternativer. Uansett hvilket abonnement du går for, vil du alltid få tilgang på telia-dekning og deres splitter nye 5G-nett. Gratis Bank-ID, Nettslett og fri tale, MMS samt SMS er også inkludert på tvers av ordningene. Data Rollover sikrer at aldri betaler for data du ikke bruker.

Med en fast datamengde kan du velge mellom 3 GB til 249 kroner, 6 GB til 329 kroner, 10 GB til 399 kroner eller 15 GB i måneden for 449 kroner. Men dersom dette ikke er tilstrekkelig data for ditt bruksmønster, har du også muligheten til å velge et abonnement med ubegrenset data – Telia X.

Prisene på ubegrenset data avhenger av hvilken hastighet du ønsker. Normal hastighet gir deg 15 Mbit/s til 499 kroner. Rask hastighet koster 540 kroner i måneden og gir deg 150 Mbit/s. Det siste alternativet heter «Max» og har den beste hastigheten på 1 000 Mbit/s. Dette abonnementet koster 699 kroner i måneden.

Chili Mobil

Chili mobil logo

Chili Mobil er nok en operatør som kan friste med full Telia-dekning. Du velger fritt mellom flere faste datamengder i måneden, eller et ubegrenset abonnement med fast pris hver måned. Uansett vil du alltid få gratis Bank-ID, data kontroll, data rollover, fri tale og SMS med på kjøpet. Ingen av abonnementene har binding og 5G er alltid inkludert så lenge du er innenfor dekninsområde.

Hvis du ønsker en fast datamengde, kan du velge mellom følgende alternativer: 2GB til 149 kroner i måneden, 4 GB til 199 kroner, 8 GB til 249 kroner, 10 GB til 279 kroner, 15 GB til 299 kroner og 25 GB til 349 kroner. Du kan bruke alle abonnementene som vanlig når du er på reise i EU eller EØS.

Er du redd for å gå tom for data før måneden er omme? Da kan Chili Fri Data være det beste alternativet for deg. Her trenger du nemlig aldri å bekymre deg for overbruk eller datapakker. Fri tale, MMS og SMS er naturligvis inkludert i prisen. Heller ikke dette abonnementet kommer med bindingstid, og du kan få både Tvilling- og Data-SIM til nettbrett.

Med fri data betaler du 398 kroner i måneden, og du får en ubegrenset hastighet opptil 100 GB. Når du reiser i EU og EØS, har du 27 GB til rådighet. Når du har brukt opp 100 GB, vil hastigheten reduseres til 3 Mbit/s. Du kan fortsatt surfe og steame som normalt, men hastigheten vil altså være noe lavere enn vanlig.

OneCall

One call

Velger du et abonnement fra OneCall, kan du være helt trygg på at du alltid får full telia-dekning. Her finnes det billige mobilabonnementer for single og familier. Skal du kjøpe et mobilabonnement til deg selv, velger du en ordning fra «FolkePakka». Men dersom du vil gi billig telia-dekning til hele familien, er det «FamiliePakka du skal se på.

OneCall er en aktør kjent for sine gode priser, men dessverre finner vi ingen abonnementer tilrettelagt for de under 30 år. Likevel jobber operatøren hardt for å kutte priser og tilby gode fordeler. Dette er også den operatøren som har de mest fornøyde mobilkundene i Norge.

Uansett hvilken ordning eller hvilket mobilabonnement du velger, er det noen goder du alltid får inkludert i prisen. Her kan vi blant annet nevne Fri Tale, SMS og MMS til hele Norden. Data Rollover, eller «TaMedData», er også inkludert i samtlige abonnement. Du får også EU inkludert i prisen og gratis Bank-ID.

Hvis du er usikker på om OneCall er det rette for deg og din familie, kan du teste tjenesten i to måneder for 99 kroner. Dette kalles et prøvekjøp og gir deg fri data, tale, SMS og MMS i to måneder. Dette tilbudet kommer helt uten binding, slik at du trygt kan teste ut aktøren og dekningen i ditt område.

OneCall FolkePakka

Velger du et abonnement fra FolkePakka, har du seks alternativer. Det første abonnementet koster bare 99 kroner, men kan benyttes til tale og SMS. Ettersom du er på jakt etter telia-dekning, er sjansene store for at du også ønsker tilgang på Telia sitt mobilnett. Da har du fem valgmuligheter.

Mobilabonnementene strekker seg fra 1 GB til 25 GB, hvor det billigste koster 139 kroner i måneden, mens det største koster 439 kroner. Du kan også velge et abonnement med 3 GB til 239 kroner, 7 GB til 289 kroner eller 10 GB til 339 kroner i måneden. Men du kan også skreddersy mobilabonnementene slik at de passer til ditt bruksmønster.

De fleste er i dag mest opptatt av mobildata og trenger ikke nødvendigvis fri tale og SMS hver måned. Hvis du er en av disse, kan du fjerne fri tale og SMS fra abonnementet, slik at du kun betaler for en fast datamengde, og de ringeminuttene du bruker hver måned. Prisen vil naturligvis reduseres en del med dette alternativet.

Hvis du kun trenger mobildata koster det 40 kroner for 1 GB, 140 kroner for 3 GB, 190 kroner for 7 GB, 240 kroner for 10 GB og 340 kroner for 25 GB. Det du bruker på SMS og tale hver måned, kommer i tillegg til den faste månedsavgiften. 

OneCall FamiliePakka

Ønsker du å finne det billigste mobilabonnementet med telia-dekning for hele familien? Da kan «FamiliePakka» være det beste valget. Dette alternativet kan romme 2 til 6 familiemedlemmer, og du kan velge mellom 1 GB, 2 GB, 5 GB, 15 GB, 30 GB eller 60 GB som fordeles utover brukerne. 

I utgangspunktet fordeles datamengden mellom alle brukerne likt, men du står fritt til å fordele dataen slik du selv ønsker. Det mest populære alternativet er 15 GB, hvor prisen starter på 599 kroner for to personer og øker med 100 kroner for hvert familiemedlem du legger til.

Tise Mobile

Tise mobil

Tise er ny og unik mobiloperatør med full telia-dekning. Du har kanskje hørt om Tise tidligere, appen som lar deg selge og kjøpe brukt klær? Nå ønsker du å ta ende et tak for miljøet og inkluderer derfor klimakvoter i alle sine priser. Hvis du er på bevisst på CO2-avtrykket du etterlater deg, men samtidig ønsker god telia-dekning, bør du lese videre.

Tise vet at de fleste mobilbrukere i dag, har et langt større behov for mobildata enn tale, SMS og MMS. Du har kanskje sett at de fleste mobilabonnementer kommer med fri tale, MMS og SMS? Selv om dette kan virke som et rimelig alternativ, er den frie tilgangen på ringeminutter og SMS-er med på å trekke opp den endelige prisen på abonnementet.

Dette ønsker Tise å gjøre noe med. Hvis du er en av dem som ønsker billig data, fremfor å betale for ubegrenset ringeminutter, kan du velge bort dette ved å tegne et mobilabonnement hos Tise. Her betaler du med andre ord kun for det du faktisk bruker.

Hvilke mobilabonnement har Tise?

Mobilabonnementene strekker seg fra 2 GB data i måneden, til 32 GB. Du kan velge om du ønsker fri tale, SMS og MMS, eller så kan du velge bort deler av dette. For eksempel kan du kjøpe et abonnement på 8 GB i måneden med kun fri tale til 319 kroner. Eventuelt kan du også inkludere fri SMS, men ikke MMS, og få en pris på 349. 

Prisene justeres altså ikke bare etter hvor mange GB du ønsker i måneden, men hvorvidt du ønsker å betale for MMS, tale og SMS. Alt koster 0,39 kroner per SMS eller per minutt om du ikke inkluderer dette i abonnementet. For å gjøre sammenligningen lettere, skal vi se på prisene uten å inkludere fri SMS, MMS og tale. 

Dette er tross alt abonnementet for de som ikke bruker mobilen til stort annet enn mobildata. For 149 kroner får du da 2 GB i måneden, mens 4 GB koster 179 kroner. Hvis du trenger enda mer data, kan du velge 8 GB til 249 kroner, 16 GB til 349 kroner eller 32 GB til 479 kroner. 

Hvis du jakter på et billig mobilabonnement med telia-dekning, kan det altså lønne seg å velge bort gratis bruk av SMS og tale. Særlig hvis dette er tjenester du ikke bruker mye gjennom måneden. Uansett hvordan du skreddersyr abonnementet, er fri bruk i EU og EØS alltid inkludert

Har jeg telia-dekning? 

Vil du vite hvor god dekning du har på Telia sitt mobilnett? Da kan du bruke dekningskartet på nettsiden til Telia. Her vil du også finne informasjon om muligheter for 5G, ved å huke av «5G» før du sjekker kartet. Telia fortsetter å utvide sitt 5G-nett og du kan følge med på utbyggingen.

Via nettsiden til Telia finner du utdypende informasjon om hvor lang de kommet med utbyggingen av 5G-nettet over hele Norge. Dette er praktisk om du sitter og venter på 5G, og ønsker å velge den aktøren som først kommer med tilbudet i ditt nabolag. 

På dekningskartet vil du se at områdene er delt inn i basis, god og meget god. Dette indikerer hvilken dekning du kan forvente i nabolaget eller hjembyen din. Med basis dekning kan du surfe og ringe utendørs, men du kan forvente et noe redusert mottak dersom mobilen ligger i vesken eller lommen. 

Med god dekning har du gode muligheter for surfing, ringing og teksting utendørs. Det vil også være mulig å bruke mobilen innendørs, men her vil mottaket være noe mer redusert enn når du bruker mobilen utenfor hjemmet. Hvis du har meget god dekning, kan du forvente en ypperlig hastighet og dekning både i og utenfor hjemmet.

Se også vår guide: billige mobilabonnement med ICE-dekning

Dette må du tenke på når du velger mobilabonnement 

Det kan være vanskelig å fastslå hva som er det billigste mobilabonnementet med telia-dekning, da dette avhenger av hvor mye mobildata du trenger. Selv om en aktør har det beste tilbudet på 1 GB i måneden, er det ikke sikkert at de er billigst på 10 GB. 

Derfor bør du alltid kartlegge hvor mye data du trenger, før du begynner å sammenligne aktørene. I denne guiden vil du likevel få en indikasjon på hvor aktørene befinner seg på pris-skalaen. Dette gjøre det enklere å se seg ut aktuelle aktører.

Videre bør du også vurdere hvorvidt fri bruk av SMS, tale og MMS er noe du ønsker inkludert i abonnementet. Selv om du kan finne billige alternativer med disse godene, som for eksempel hos OneCall, kan det også lønne seg å velge tjenestene bort ved å benytte Tise Mobile. 

Når du vet hvor mye mobildata du trenger og hvilket innhold du er avhengig av i et abonnement, blir det enklere å sammenligne aktørene på likt grunnlag. Det er også slik du finner det beste og billigste mobilabonnementet med telia-dekning for deg.