Billigste dag å fylle bensin 2024

Denne guiden tar for seg billigste dag å fylle bensin på, samt gode råd for å spare penger på drivstoff

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Eier du egen bil? Eller har du en bil som du kan disponere så ofte du trenger? Uansett hvilken beskrivelse som passer på deg, så er i så fall det å fylle bensin noe du er godt kjent med. Å fylle bensin er noe man som bilkjører er nødt til å gjøre regelmessig.

Nøyaktig hvor ofte du er nødt til å fylle bensin er et resultat av flere ting. Det kommer blant annet an på hvilken bil du har, og hvor mye drivstoff den aktuelle bilen trenger for å akselerere fremover.

Det er flust av drivstoff-myter, og en av dem handler om når du bør fylle for å få den aller beste prisen. Men er det egentlig sannhet i det – er det én dag i uken hvor det er billigere å fylle bensin enn noen av de andre dagene?

Hvor vidt det finnes en dag hvor det er billigere å fylle bensin eller ikke, er et veldig interessant tema. Derfor skal vi se nærmere på dette i denne artikkelen, og forhåpentligvis er dette noe vi har klart å komme til bunns i når vi kommer til bunnen av artikkelen!

Bensinprisenes gamle mønster

Når man googler «billigste dag å fylle bensin», så kommer det opp massevis av artikler som forteller oss at den billigste dagen å fylle bensin er mandagsmorgen. Om bensintanken din er full den dagen, så kan du prøve på torsdag. Det skal nemlig være den nest billigst dagen.

Men så enkelt er det ikke. Hver eneste gang du kommer over en slik artikkel, anbefaler vi deg å dobbeltsjekke datoen for når denne artikkelen var skrevet og publisert. I 2021 vet vi at det ikke er fult så enkelt lenger.

Det var en gang at mandag var den billigste dagen å fylle bensin, og at torsdag var den dagen hvor bensinen var nest billigst. Men om du eier bil og fyller bensin regelmessig så vet du at det ikke er slik lenger. Artiklene handler nemlig om bensinprisenes gamle mønster.

Når bør du fylle bensin?

Internett er altså fullt av artikler om bensinprisenes gamle mønster, men hvordan fungerer det i dag? Finnes det én spesifikk dag i uken hvor bensinen er litt billigere nå? Er bensinen litt rimeligere på for eksempel onsdag enn det er på noen av de andre dagene?

Dette er et spørsmål som kan besvares på flere måter. Det er et kort svar og et langt svar på dette spørsmålet. Selv om det er mulig å svare på dette spørsmålet med veldig få ord, så har vi valgt å gå for den lange versjonen.

I dag finnes det dessverre ingen fasit når det gjelder hvilken dag det er billigst å fylle bensin. For noen år tilbake var det slik at bensinprisene fulgte et fast mønster (med mandag som billigste dag og torsdag som nest billigste dag), men det er ikke sånn nå lenger.

Så om du er på jakt etter billig bensin, så er dette en jakt som aldri tar slutt. I dag går bensinprisene opp og ned som en jojo, og for å få billig bensin er man rett og slett nødt til å slå til mens man har sjansen. Kommer du over billig bensin en dag, så er det bare å fylle!

Derfor endret det seg

Før var det slik at mandag var den beste dagen å fylle bensin på. Og grunnen til at det var slik, var fordi bensinen var billigst da. Torsdag gav mandag hard konkurranse på dette området, men det var som regel alltid mandag som trakk det lengste strået.

I dag fungerer det på en helt annen måte. De som jakter på billig bensin, er nødt til å være på jobb til alle døgnets tider. Dette er en døgnåpen virksomhet. Men det betyr jo at dette er noe som må ha endret seg på et tidspunkt, og når skjedde egentlig det?

Hvert eneste år blir det gjort undersøkelser på dette området. Hjernen bak disse undersøkelsene er Konkurransetilsynet, og det er fremdeles de som gjennomfører undersøkelsene den dag i dag. Og det var de som fant ut at det holdt på å endre seg i 2017.

Grunnen til endringene var at bensinstasjonen vi i dag kjenner som Circle K endret prisstrategien sin. Dette ble gjort etter at Circle K kjøpte opp stasjonene som vi tidligere kjente som Statoil. Circle K ble Norges største bensinkjede, og de fikk størst markedsmakt.

Dette ønsket de å endre

Endringene var altså et resultat av at Circle K ble landets største bensinkjede og at de dermed fikk størst markedsmakt. Men det var egentlig ikke dette som motiverte dem til endring. Det var rett og slett jojo-effekten på bensinprisene generelt.

Circle K ønsket ikke at bensinprisene skulle være påvirket av jojo-effekten på samme måte som de hadde vært tidligere. De ønsker at prisene skulle stabilisere seg og ligge på et mer stabilt nivå. Og det er ingen tvil om at det har blitt en realitet nå.

Som Norges største bensinkjede, så var ikke dette vanskelig å få til i det hele tatt. Circle K tok i bruk sin nye prisstrategi på sine bensinstasjoner rundt omkring i hele landet, og etter hvert fulgte også de andre bensinkjedene etter. Og dermed var endringene et faktum.

Ikke en myte, men en gammel sannhet

Med endringene i bakhodet er det nok mange som vil kalle tanken om at det finnes en «billigste dag å fylle bensin» for en drivstoff-myte. Dette er nemlig et begrep som brukes av veldig mange, men vi synes ikke at dette er helt riktig å gjøre det på den måten.

For det er jo ikke noen myte. På et tidspunkt så var det jo slik ting fungerte. Før endringene fant sted i 2017 så var det jo slik at prisene var lavest på mandag, så økte de i begynnelsen av uken før de sank igjen frem mot helgen.

Derfor kan vi uten problemer fastslå at det ikke finnes en slik myte. Selv om det ikke fungerer slik lenger, så betyr ikke det at det er en myte, for det var en gang at det var akkurat slikk det fungerte. Derfor kan det heller beskrives som en gammel sannhet.