Finn billigste diesel 2024

Denne guiden viser deg hvordan du fyller diesel billigst.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Dagens bilmarked består hovedsakelig av tre biltyper. Når du skal kjøpe bil har du nemlig tre alternativer, og disse alternativene er bensinbil, dieselbil og elbil.

Om du baserer valget ditt på hvilken type bil som er billigst og du kanskje ikke har lyst på elbil, så vil dieselbil være et veldig godt alternativ. Med unntak av elbil, så er det definitivt dieselbilen som er det beste med tanke på når du skal fylle drivstoff.

Prisen på diesel pleier å være litt lavere enn prisen på bensin. Men til tross for dette så har jo folk flest lyst til å betale minst mulig for diesel også. Derfor er de fleste alltid på jakt etter bensinkjeden med den aller beste prisen.

Med denne artikkelen ønsker vi å gi deg et bedre bilde på hvordan drivstoffmarkedet fungerer, og nøyaktig hvorfor det har blitt slik. I tillegg vil vi gi deg noen tips som kan være nyttige i jakten på den billigste dieselprisen.

Mandag var en gang den billigste dagen

Om du noen gang har prøvd å google «billigste diesel», så har du sannsynligvis fått et inntrykk av at det er mandag som er den dagen hvor dieselen er desidert billigst. Kanskje du til og med har fått med deg at det sies at torsdag følger hakk i hæl.

Vi kan imidlertid informere deg om at dette ikke fungerer like godt i praksis. Om du setter deg i bilen for å kjøre til bensinstasjonen for å fylle drivstoff på enten mandag eller torsdag, så kan vi ikke garantere deg at du blir møtt av et gledelig syn.

I 2021 er det nemlig ikke slik det fungerer lenger. Det var en gang at mandag og torsdag var de dagene hvor dieselen var på sitt billigste, og derfor pleide det å være en god idé å fylle diesel da. Men det er en grunn til at vi valgte å begynne setningen med «det var en gang».

Nå er nemlig ikke noe annet enn en litt morsom historie. For i 2021 er det slik at du er nødt til å jobbe for å finne gode dieselpriser. Det er noe du er nødt til å være på jakt etter til enhver tid.

Det gamle mønsteret er ute

Av samme grunn vil nok mange omtale dette som en myte. På Internett kan du lese om masser av typiske drivstoff-myter, og blant disse vil du finne dette med at det lønner seg å fylle diesel på mandag og torsdag. Men dette er imidlertid ikke noe vi kan stille oss bak.

Årsaken til det er at det tross alt var en gang da det var slik, og dermed er ikke dette noen myte. Det var slik ting fungerte frem til det ble bestemt at det ikke var slik ting skulle fungere lenger. Og det er faktisk ikke så mange år siden det gamle mønsteret ble byttet ut.

Utbyttingen av det gamle mønsteret er et resultat av en revolusjon som skjedde på drivstoffmarkedet. For noen år siden var Shell og Statoil noen av de mest kjente bensinstasjonene i Norge. Sistnevnte ble siden kjøpt opp av Circle K i 2017.

Det var altså dette oppkjøpet som fikk snøballen til å begynne å rulle. Etter at Circle K kjøpte opp hele Statoil-kjeden, så ble Circle K den største bensinkjeden i det langstrakte landet vårt. Dermed fikk de størst markedsmakt, og endringene de innførte ble etter hvert slik normen.

Nå må du følge grundig med

Etter at Circle K kjøpte opp Statoil-kjeden og alle de tidligere Statoil-stasjonene skiftet navn til Circle K, så ble Circle K bensin-kjeden med størst markedsmakt. Driverne av denne bensin-kjeden var ikke fornøyd med vendingen som markedet hadde tatt de siste årene.

Drivstoffprisene gikk opp og ned som en jojo, og dette var noe driverne bak Circle K ville ha en slutt på. De ønsket seg mer stabile priser, og på grunn av den store markedsmakten de hadde så var det mye enklere å få det til å skje. De andre kjedene fulgte raskt etter.

Oppkjøpet pågikk i tidsrommet 2016-2017, og i slutten av 2017 ble endringene satt ut i livet. Det hele bunnet ut i at Circle K endret sin prisstrategi, og det tok ikke lang tid før alle bensin-kjedene implementerte denne strategien. Den nye trenden var et faktum.

Den nye trenden har ført til at du ikke kan stole på at dieselen er billigere en eller to spesifikke dager i uken. I stedet er du nødt til å jobbe for å finne de gode prisene. Å finne gode priser i dag handler om flaks i en mye større grad enn tidligere.

Slik får du diesel så billig som mulig

I 2017 sørget altså Circle K for at folk måtte legge om på rutinene de hadde opparbeidet seg. Rutinene var et resultat av et mønster som hadde vært i veldig mange år, men nå måtte folk skrote disse. Den eneste løsningen var å begynne helt på nytt.

Disse endringene har ført til at fremveksten av en rekke grupper i sosiale medier, hvor folk legger ut bilder av bensinstasjoner hvor drivstoffet er billigst når de er der. Dette er ment som en «heads up» til folk som er på jakt etter billig diesel. Og det er positivt for mange.

 

Å være med i en gruppe på sosiale medier, er imidlertid ikke den eneste måten å skaffe seg billig diesel på. Det finnes mange andre tiltak som fører til det samme resultatet, og det er noe vi mer eller mindre kan garantere at kommer til å fungere:

  • Fyll med det samme du ser at dieselen er billig, uavhengig om tanken er halvtom eller i nærheten av det. Du kan spare ganske mange penger på å gjøre dette til en vane. Du trenger ikke vente til tanken er helt tom!
  • Om du bor et sted hvor det er flere bensinstasjoner i nærheten av hverandre, så kan det lønne seg å ta en kjørerunde før du bestemmer deg hvor du skal fylle diesel. Fyll alltid på stasjonen med de beste prisene!

Betal dieselen med et kredittkort, som f.eks Flexi Visa, om du har det. Et medlemskort som f.eks Coop-kort kan også gjøre susen her! Du finner en oversikt over beste bensinkort her Det forutsetter imidlertid at det aktuelle kortet er kompatibelt med fylling på den stasjonen.