Slik finner du billigste chartertur 2024

Her finner du oversikt over hva som er viktig for kjøreøkonomi og hvordan du finner billigste bil å eie.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

Det er én ting som er sikkert og visst, og det er at nordmenn elsker å reise. Dette gjelder naturligvis ikke absolutt alle som bor i dette vakre landet, men noen er det. Mens noen er 6 måneder i utlandet, så er det noen som reiser bare noen få ganger i samme tidsperiode.

Det er imidlertid ikke bare det å reise som er høyt elsket av nordmenn. De fleste, reiseglade nordmennene liker også å reise for en så lav sum som overhodet mulig. Nordmenn er med andre ord stadig på jakt etter de billigste ferietilbudene.

Det er mange grep man kan gjøre for å sørge for at charterturen blir så billig som overhodet mulig. Om det er prisnivået som får charterdrømmen din til å glippe, så trenger ikke det å bety at det er over og ut. Det finnes flere måter å få drømmen til å gå i oppfyllelse likevel!

Nedenfor skal vi ta en nærmere titt på konseptet chartertur. Etter at vi har fått et fastere grep på hva som egentlig ligger i dette begrepet, så skal vi gå nærmere inn på selve prisnivået. Er det mulig å komme seg ut av landet i en periode så billig som overhodet mulig?

Hva er en chartertur?

Før vi går videre, så er det et viktig spørsmål som må besvares. Det er nemlig ingen selvfølge at alle vet eksakt hva en chartertur er, og derfor er dette et relativt viktig spørsmål: Hva mener vi egentlig med chartertur?

Om du noen gang har bestilt og reist på chartertur, så har du allerede det du trenger for å svare på dette spørsmålet. En chartertur er nemlig en ferietur som selges og arrangeres av en reiseoperatør. Som regel brukes dette begrepet om reiser til sydligere strøk.

Ved kjøp av charterturer, så har du flere alternativer. Reiseoperatøren kan tilby deg reisen i sin helhet. Da vil flyreisene (tur/retur) også være inkludert. Men du kan også velge å kjøpe kun enkeltstående elementer, altså bare flyreisen eller bare selve hotelloppholdet.

Det som er ekstra praktisk med en chartertur er at du alltid blir godt ivaretatt. Du får kontaktinformasjon du kan bruke til å kontakte reiseoperatøren ved behov, og ofte fungerer det slik at en av deres representanter kommer innom et par ganger i løpet av oppholdet.

Hvor kan man reise på chartertur?

Chartertur er som nevnt et begrep som brukes om reiser til sydligere strøk. For oss som bor i Norge, så handler det som regel om å reise til et sted som er varmere enn det vi er vant til her hjemme. Et annet ord som brukes om slike reiser er «sydentur».

Hvor du kan reise på chartertur kommer an på hvilken reiseoperatør du velger å reise med. Hver enkelt reiseoperatør har forskjellige steder hvor de har spesialisert seg på å reise. Destinasjoner det er vanlig å besøke i forbindelse med en chartertur er:

 • Bulgaria
 • Hellas
 • Kypros
 • Malta
 • Spania
 • Thailand
 • Tyrkia

 

Nordmenn elsker å reise til varmere strøk. Ovenfor kan du derfor se en liste over land veldig mange er glad i å reise til når de skal til «Syden», men det er viktig å understreke at dette er en veldig kort liste. Det er mange flere destinasjoner som også kan være høyst aktuelle.

Om du har et spesifikt ønske om hvor du ønsker å reise, så er det dette som er utgangspunktet ditt. For eksempel om du har lyst til å reise til Tyrkia. Da er du rett og slett nødt til å finne en reiseoperatør som tilbyr reiser til dette landet.

Hvor mange reiseoperatører finnes det?

Reiselivsbransjen har lidd en god del under pandemien. Derfor er det ikke like enkelt å fastslå hvor mange reiseoperatører som finnes akkurat nå. Vi har et inntrykk av at de fleste reiseoperatørene som blir sett på som populære har klart seg gjennom den tøffe tiden.

Det vi imidlertid kan gjøre er å nevne noen av reiseoperatørene som vi vet fremdeles er oppe å gå. Fellesnevneren for disse reiseoperatørene er at dette er reiseoperatører som folk flest stoler på. Dette er noen av dem:

 • Apollo
 • Amisol Travel
 • Berg Hansen
 • Detur
 • Expedia
 • Nazar
 • Solfaktor
 • Solia
 • Star Tour
 • TUI
 • Tyrkiareiser
 • Reisefeber
 • no
 • Ving

Folk flest velger reiseoperatør med utgangspunkt i prisnivå. Og det er jo helt i tråd med temaet for denne artikkelen. Likevel er det viktig å være klar over at det ikke er slik at absolutt alle reiseoperatører tilbyr charterturer til de samme stedene.

For eksempel så har Nazar og Tyrkiareiser spesialisert seg på reiser til Tyrkia, men det betyr ikke at du vil finne dette til en god pris på restplass.no. Dette er noe du er nødt til å undersøke spesifikt. Velg den billigste operatøren, som tilbyr reiser dit du vil dra.

Hvilke tidspunkt er charterturene billige?

Om du ser på mulighetene for å dra på chartertur, men synes at prisene er akkurat litt for høye, så kan du hake av for at du er fleksibel med tanke på tidspunkt for utreise og hjemreise.

Dette vil være svært fordelaktig, for dette er noe du definitivt kan spare mye penger på. I beste fall kan du spare flere tusen kroner på å ikke være fastlåst på et spesifikt tidspunkt.

Hvis du er på jakt etter billige charterturer, så vil det være en dårlig idé å se etter turer i skoleferien. Skoleferien kalles også fellesferien, og det er en tre ukers periode hvor veldig mange nordmenn har ferie samtidig. Disse ukene er som regel i juli måned.

I denne perioden er det også mange som liker å reise fra landet, og dermed presses prisene opp. Derfor vil det lønne seg å se etter charterturer som finner sted i måneder som for eksempel mai, juni, august og september i stedet.  

Slik får du charterturen billigst mulig

Uavhengig av om du er ungkar med et sekssifret tall på bankkontoen eller en familie med så mange barn at en chartertur høres ut som en oase i ørkenen, så er det ingenting som smaker så godt som en billig chartertur.

Nedenfor vil vi gi deg noen spesifikke tips på hvordan du skal gå frem for å øke muligheten for å finne en chartertur som ikke kommer til å flå deg og partneren din.

Bestill god tid i forveien

At du bør bestille reisen god tid i forveien er sikkert en setning du har hørt mer enn en gang. Grunnen til det er rett og slett at en god ting ikke kan sies for ofte. I denne setningen ligger det faktisk mye sannhet.

Ved å bestille en chartertur så kan du spare mye penger. Bestill gjerne neste års chartertur når folk flest kommer hjem fra årets ferie, for da har de aller fleste ikke begynt å tenke på neste års ferie enda. Det er noe som vil spare deg veldig mye penger!

Vurder å reise flere steder

Når noen reiser et sted, så er dette ofte et resultat av et sterkt ønske om å dra til det spesifikke stedet. Men det er ikke nødvendigvis slik for alle. For noen bunner det rett og slett ut i et ønske om å reise bort. Da blir kanskje destinasjon litt mindre viktig.

Det vil også kunne være fordelaktig i forbindelse med det å finne den billigste charterturen. For det er ikke slik at det er like dyrt å reise overalt. For eksempel har det en tendens til å være billigere å velge å reise til Tyrkia fremfor å reise til destinasjoner som Kypros.

Unngå reiser i skoleferiene

Dette punktet nevnte vi også lenger opp i teksten, men det er et så godt tips at det fortjener en plass her også. Om budsjettet er ditt er litt stramt, så bør du for all del unngå å reise i skoleferien (fellesferien, om du vil).

I stedet for å søke etter charterturer i juli når fellesferien er, så vil det være en god idé å se etter charterturer de andre månedene (mai, juni, august og september). Da er mulighetene for å komme over et godt tilbud veldig gode.

Dette forutsetter imidlertid at du har muligheten til det. Dermed kan det være litt vrient å gjøre dette, om du for eksempel har barn i skolealder som kun har fri fra skolen i nettopp fellesferien.

Bestill en All Inclusive tur

Før du rynker på nesen av dette tipset, så vil det være lurt å la oss fullføre denne tankerekken. Som de fleste vet så er en All Inclusive reise ofte dyrere enn en reise hvor maten ikke er inkludert.

Men ved å bestille en All Inclusive reise, så vil du få en bedre oversikt over hva charterturen kommer til å koste. Om du betaler for All Inclusive trenger du heller ikke å bekymre deg for at reisefølget ditt ikke får regelmessig næring. All Inclusive inkluderer ofte 3-5 måltider.

Benytt deg av en reisesøkemotor

Om du er på jakt etter den billigste charterturen kan det være en god idé å benytte seg av en reisesøkemotor. I praksis betyr dette å fylle inn informasjonen din (f.eks ønsket destinasjon og budsjett) i den aktuelle søkemotoren, og så tar den seg av resten.

Da vil du få opp flere gode alternativer i løpet av bare noen få minutter, samt at det vil spare deg for massevis av tid!