Om noen måneder så er det like mørkt når du kommer hjem fra jobb som det var når du reiste på jobb samme morgen. Dette er den tiden på året som mange opplever som utrivelig.
I disse tider kan det å skaffe seg boligalarm være betryggende for mange. Om dette er du virkelig vurderer akkurat nå, så bør du lese denne artikkelen. Her kan du lese om alt du trenger å vite om det å skaffe seg boligalarm, så du kan finne den billigste boligalarmen.
Hva er boligalarm?
Om du er relativt ny på boligmarkedet, eller om dette er din første enebolig, så er det ikke sikkert du føler deg helt trygg på alle de nye begrepene enda. Derfor begynner vi med det enkleste spørsmålet, og det er rett og slett: Hva er en boligalarm?
En boligalarm er rett og slett en alarm som installeres hjemme hos deg, og som gir deg beskjed om det skulle oppstå en uvanlig situasjon i eller rundt boligen din. Dette er et sikkerhetstiltak som flere og flere velger å benytte seg av etter at de kjøper egen bolig.
Men det å skaffe seg boligalarm er ikke bare-bare. Faktisk så kan dette sammenlignes med det å kjøpe bolig. Som boligkjøper er det mye man er nødt til å sette seg inn i før man faktisk er i stand til å kjøpe bolig. Slik fungerer det også med det å skaffe seg boligalarm. En boligalarm har mange funksjoner
Som nevnt informerer boligalarmen om uvanlige situasjoner som oppstår i eller rundt boligen din. I «gamle dager» så fungerte ofte boligalarm som et synonym for innbruddsalarm, men slik er det ikke lenger.
Dagens moderne boligalarmer har mange funksjoner, og flere av dem er det mange som ikke tenker over en gang. Derfor er det en reell sjanse for at du kommer til å bli positivt overrasket når du prøver å gjøre deg bedre kjent med hvilke alternativer du har.
Om du bare er nysgjerrig eller er genuint opptatt av å investere i en boligalarm med så mange funksjoner som mulig, så kan du ta en titt nedenfor på noen av de vanligste funksjonene som en moderne boligalarm har i dag. Alarmen varsler om en rekke farer:
- Altfor lav innetemperatur, da dette kan være en indikasjon på at vannrørene dine har frosset.
- Brann og eventuelt branntilløp.
- Om det er noen som prøver å gjøre innbrudd hos deg.
- Om en beboer har fått et illebefinnende.
- Om det blir registrert en form for skadedyr i boligen din.
Det er altså flere grunner til å skaffe seg en boligalarm. Men med det sagt, så er det som regel brann (og eventuelt branntilløp) og om det er uvedkommende prøver å komme seg inn i boligen din som er mest aktuelt for de fleste.
Hvilken boligalarm trenger du?
Det finnes flere typer boligalarmer på markedet i dag. Derfor er det veldig viktig å få kartlagt hvilke behov som skal dekkes av boligalarmen. Dette må gjøres før dere går videre i prosessen, for da unngår dere å bli blendet av noe som høres ut som et knallbra tilbud.
Når folk skaffer seg en boligalarm, så er pris et avgjørende element for mange. Men i denne runden er dette noe du skal se bort i fra. I stedet bør du fokusere på hvorfor du vurderer å skaffe deg boligalarm. Her vil området hvor boligen din ligger i være av stor betydning.
Vårt langstrakte land består av store byer, mindre tettsteder og steder der ingen skulle tro at noen kunne bo. Hva som er en god boligalarm vil variere med utgangspunkt i dette, for det er ikke alle steder det er like enkelt å komme frem til i tide.
Når du prøver å få kartlagt hvilke behov boligalarmen skal dekke, så er det å stille seg selv noen spørsmål en svært god fremgangsmåte. Det kan også være lurt å skrive ned svarene. På den måten kan det hende at du har svaret raskere:
- Hva er størrelsen på boligen du bor i? De fleste alarmselskaper tilbyr både store og små løsninger når det gjelder boligalarm, og hvilken løsning som passer best for deg vil ta utgangspunkt i hvilken bolig du bor i.
- Hva er de aktuelle alarmselskapenes forventede responstid? Om du har noen forventninger når det gjelder dette, så er det viktig at alarmselskapet du velger er i stand til å oppfylle disse forventningene.
- Som kunde hos et alarmselskap får du som regel muligheten til å velge mellom flere pakker. Da er det viktig å huske på at du alltid bør tenke grundig over dette før du tar en avgjørelse. Ikke undervurder standardpakken, for den kan være mer enn nok!
- Har du noen spesifikke preferanser når det gjelder valg av alarmselskap? Kanskje har du snakket med noen du kjenner om ett spesifikt selskap og fått et dårlig inntrykk av dem. Du vil ikke kanskje ikke vurdere dem en gang, og det må være i orden!
- Når du har fått alle detaljene på plass, da kan du stille deg spørsmålet som vi innledningsvis ba deg om å legge bort. Hvilket prisnivå vil du være komfortabel med at boligalarmen din ligger på? Husk at installasjon ofte koster ekstra!
Boligalarm med eller uten abonnement?
På dagens marked skiller man hovedsakelig mellom to typer boligalarmer, og det er boligalarm med abonnement eller boligalarm uten abonnement. Men det er ingen selvfølge at alle vet hva som ligger i disse begrepene.
Om du ikke har nødvendig kunnskap, så kan det være litt vanskelig å vite hva du skal gå for. Alternativene du har er altså en boligalarm med abonnement eller en boligalarm uten abonnement. Dette er forskjellen på disse to boligalarmene:
- Om du velger en boligalarm uten abonnement, så har ikke alarmen din noen form for tilknytning til et alarmselskap. Dette er en boligalarm som du ofte installerer selv, og dermed er det ganske billig. Det er en boligalarm som du selv har ansvaret for.
- En boligalarm med abonnement er naturligvis det motsatte. Da inngår du en avtale med et alarmselskap som kommer hjem til deg og installerer alarmen. Og deretter betaler du en fast sum til alarmselskapet i måneden.
Derfor sier det seg nok selv at de fleste velger å gå for en boligalarm med abonnement. Siden dette er en form for samarbeid med et alarmselskap, så har selskapet en mye større rolle i det enn de vil ha om du velger å gå for det andre alternativet.
Om du har en boligalarm med abonnement og den går av, så vil det aktuelle alarmselskapet få beskjed om dette. Da er det deres ansvar å undersøke dette og hjelpe deg om det er en reell situasjon som pågår.
Hva koster en boligalarm?
Prisen på boligalarmen din vil variere med utgangspunkt i hvilken boligalarm du har valgt. En boligalarm uten abonnement vil altså ikke koste det samme som en boligalarm med abonnement. Ofte vil sistnevnte være dyrere, men ikke glem at det gir ekstra sikkerhet også.
Det er imidlertid flere faktorer som spiller inn når prisen på en boligalarm fastsettes. Om du vurderer å skaffe deg boligalarm, så er det viktig å huske på at det er sjelden at det kun er selve boligalarmen som koster. Høres et tilbud for godt ut til å være sant, så er det ofte det.
Derfor skal vi ta en nærmere titt på hvilke elementer du er nødt til å være oppmerksom på i forbindelse med det å skaffe deg boligalarm.
Etableringsgebyr
Noen alarmselskaper opererer også med etableringsgebyr. Dette er prisen selskapet skal ha for å opprette et abonnement i ditt navn. En avtale med et alarmselskap er med andre ord ikke gratis.
Størrelsen på etableringsgebyret vil variere med utgangspunkt i hvilket alarmselskap du velger. Dette er sjelden noe selskapene roper høyest om, og derfor er det viktig å lese det som står skrevet med veldig liten skrift også.
Montering av alarm
Når avtalen er i boks, så blir du enig med det aktuelle alarmselskapet om tid og sted i forbindelse med at alarmen skal monteres hjemme hos deg. Selv om dette ikke er det som koster mest i denne prosessen, så er det like fullt en utgift som alt det andre.
Som nevnt så vil størrelsen på etableringsgebyret varierer fra alarmselskap til alarmselskap. Slik fungerer det også i forbindelse med montering av alarmen. Det er alarmselskapet selv som bestemmer hvilket prisnivå de ligger på. Alt fra ingenting til noen tusen er helt normalt.
Om det er monteringen av alarmen som fører til at drømmen om en boligalarm brister, så finnes det flere gode alternativer. Et av dem er at du står for monteringen selv. Det forutsetter imidlertid at alarmselskapet går med på det, og at det ikke er en stor operasjon.
Alarmens funksjoner og sensorer
Som nevnt ovenfor, så har dagens moderne boligalarmer mange funksjoner og sensorer. Men det har sin pris. Jo flere funksjoner boligalarmen din har, jo mer vil du være nødt til å betale til alarmselskapet som du har inngått en avtale med.
Hvor mange funksjoner og sensorer det er snakk om vil variere med utgangspunkt i produktet du velger. Et alarmselskap tilbyr som regel både en standard pakke (en boligalarm med de vanligste funksjonene) eller en pakke med flere tillegg.
Det er mange som blir blendet av dette når de ser hva den største pakken inneholder. Men her kan det være lurt å ha litt is i magen, og ta en realistisk avgjørelse. Det fører også tilbake til viktigheten av å få kartlagt behovene dine, og så holde seg til det.
Prisen på en standardpakke og en pakke med flere tilleggsfunksjoner vil naturligvis variere. Ved å investere i kun det du faktisk trenger så kan du spare flere tusen kroner, da prisen på pakkene gjerne varierer mellom 2000 og 10 000.
Abonnement
Sist, men ikke minst har vi abonnementet ditt. Selv om både selve alarmen, etableringen og monteringen koster litt, så er det som regel alltid prisen på abonnementet som presser prisen oppover. Det er rett og slett noe du ikke kommer utenom i dette tilfellet.
Det er imidlertid ikke vanskelig å forstå at det må være slik. For når du velger en boligalarm med abonnement, så er det jo opplegget rundt alarmen som gjør at den er verdt å ha. I et slikt abonnement er det flere ting inkludert:
- Alarmselskapet overvåker anlegget de har installert, og holder dermed et øye med huset ditt for deg. Dette gjør de enten du er der eller ikke, og det er veldig praktisk.
- Mange alarmselskaper har døgnåpen alarmsentral, slik at du kan ta kontakt med dem uavhengig av hvor mye klokken er. De har dessuten forpliktet seg til å følge opp alle telefoner som de får inn, så du trenger ikke å bekymre deg for å føle deg dum.
- Det er alarmselskapet sitt ansvar å holde boligalarmen ved like. Dette fungerer på samme måte som med installering av alarmen gjennom at alarmselskapet sender noen hjem til deg for å ta seg av dette.
Hvor mye abonnementet vil koste deg er også en faktor som vil variere i stor grad. Hvert enkelt alarmselskap opererer med ulike abonnementspriser, men en pris på noen hundrelapper i måneden er ikke uvanlig. Om dette er noe du ikke ønsker eller kan betale, så kan du heller gå for en boligalarm uten abonnement. Da slipper du denne kostnaden, men da kan du heller ikke dra nytte av fordelene ved å være direkte tilknyttet et alarmselskap.
Slik finner du den billigste boligalarmen
Om du er på jakt etter en billig boligalarm, så er det kun én ting du kan gjøre. Og det er å gjøre grundig research. Det vil si å gjøre deg skikkelig godt kjent med markedet, samt å finne ut hvilke behov du ønsker å få dekket og hva det er du er ute etter.
I forbindelse med dette er det også viktig å huske at «billig boligalarm» er et relativt begrep. Det som er en billig boligalarm for deg trenger nødvendigvis ikke å være det for noen andre.
Nedenfor vil du finne flere gode tips som kan være til god nytte i forbindelse med ditt søk etter den billigste boligalarmen. Men uansett fremgangsmåte er det viktig å huske at det til syvende og sist er din oppfatning som skal telle mest.
Ikke gå for det første og det beste
Det er fort gjort å gå for det første og det beste, særlig om du føler at behovet for en boligalarm er veldig stort akkurat der og da.
Men det kan uten tvil lønne seg å ha litt is i magen, selv om du kanskje føler at du helst skulle tatt boligalarmen installert i går eller dagen før det. For det er faktisk ikke slik at alt som glimrer er gull. Det er faktisk så langt ifra sannheten som det er mulig å komme.
Om du inngår å gå for det første tilbudet du får, så kan det også hende at du kommer over et enda bedre tilbud litt senere. Det viktigste er imidlertid at du undersøker hvert eneste tilbud du kommer over grundig før du aksepterer eller avskriver det fullstendig.
Hør med familie, venner og bekjente
Det å finne en boligalarm som passer for deg kan være skikkelig vanskelig. Ikke nødvendigvis fordi det er vanskelig å finne noe som oppfyller behovene dine, men hvordan kan man vite at det fungerer like godt i virkeligheten som det står beskrevet på nettsiden?
Det er faktisk så godt som umulig å vite, men visste du at rundt 20 % av alle boliger i Norge har fått installert boligalarm? Da er sjansen relativt stor for at du kjenner en eller annen som har boligalarm, og da kan det lønne seg å ta en liten prat med denne personen.
Når det gjelder dette så spiller det ingen rolle hvor godt du kjenner vedkommende. Det kan være et nært familiemedlem, en god venn eller en helt vanlig bekjent som du kan tenkes å diskutere slike ting med.
Det er en god fremgangsmåte om du har lyst til å skaffe deg et overblikk over de forskjellige alternativene du har i forbindelse med boligalarm. Dette er i så fall et litt mer realistisk overblikk enn det du får gjennom kun å gå ut ifra informasjonen på nettsidene deres.
Alarmselskaper i Norge
I Norge finnes det mange alarmselskaper som du kan undersøke i forbindelse med å ville skaffe deg boligalarm. Noen populære alarmselskaper er Sector Alarm og Veisure.
Når norske selskaper er populære er det som regel gode grunner til det. Kanskje du til og med blir anbefalt et av disse selskapene av noen du snakker med, men du bør uansett sjekke det opp hvilke avtaler de tilbyr.
I tillegg til at de er svært populære blant det norske folk, så har både Sector Alarm og Veisure vunnet flere utmerkelser for tjenestene sine. Og det er naturligvis veldig positivt for begge disse aktørene sin del!
Om du har blitt anbefalt et av disse alarmselskapene, så bør du alltid henvende deg til dem direkte på egen hånd. Særlig om det er en stund siden vedkommende du har snakket med var kunde! For husk at det er mye som kan ha endret seg siden den gang.