Billigste el sparkesykkel 2024

her viser vi deg de billigste el-sparkesyklene i 2021.

Tjenester og/eller produkter som vises kan komme fra partnere som kompenserer oss ved kjøp. Det vil forøvrig aldri påvirke utfallet av testene når vi leter etter billigste løsning.

Snarveier

En el sparkesykkel er et apparat med flere bruksområder. Det er en motorisert sparkesykkel som kan by på mye gøy i forbindelse med lek, men den kan også være et praktisk fremkomstmiddel for voksne.

Tilgjengeligheten på el sparkesykler vil variere med utgangspunkt i hvor du bor. Om noen på landet ønsker seg en el sparkesykkel, så vil det å kjøpe seg en kanskje være mest aktuelt. Men om du bor i en eller annen by, så finnes det også muligheter for å leie en som transport.

De fleste er imidlertid som regel på jakt etter den billigste løsningen. Hva er det egentlig som er billigst – å eie en el sparkesykkel eller å leie en el sparkesykkel? Dette er et spørsmål vi vil forsøke å besvare i løpet av denne teksten.

Se: Billigste strømavtale 2024

Hva er en el sparkesykkel?

For folk som bor litt utenfor byen, og som kanskje derfor aldri har sett en el sparkesykkel før, så kan el sparkesyklene være litt av et mysterium. For hva er egentlig en el sparkesykkel?

En el sparkesykkel bygger på det samme konseptet som en elbil. Elbil er en forkortelse for elektrisk bil, og på samme måte er el sparkesykkel en forkortelse for elektrisk sparkesykkel. Dette er rett og slett en motorisert sparkesykkel som må lades opp med jevne mellomrom.

Det er flere måter å få tak i en el sparkesykkel på. Hvordan vil imidlertid variere litt med utgangspunkt i hvor du befinner deg i det langstrakte landet vårt. Om du bor i byen, så kan du finne el sparkesykler til leie på et tilfeldig gatehjørne. Men du kan også kjøpe din egen.

Hva koster en el sparkesykkel?

Om du er på jakt etter en el sparkesykkel som du kan kalle din egen, så fungerer dagens marked slik at du har flere alternativer. Noen av de mest populære merkene av sparkesykler i dag er Denver, E-wheels, Segway og Xiaomi.

Det finnes el sparkesykler for både barn og voksne, så dette bør også tas med i betraktningen. El sparkesykler til barn ligger på et veldig lavt prisnivå, mens prisnivået for el sparkesykler for voksne naturligvis vil være noe høyere.

Om du er opptatt av at el sparkesykkelen din skal koste så lite som mulig, men samtidig være så bra som mulig, så vil det å bruke prissammenligningssider være et godt alternativ. Et kjapt søk på en slik side forteller oss at prisen kan variere fra noen få tusen lapper til 65 000,-

Billigste Denver el-sparkesykkel

 

Billigste E-wheels el-sparkesykkel

 

Billigste Segway el-sparkesykkel

 

Billigste Xiaomi el-sparkesykkel

 

Avgjørelsen bør baseres på dette

Om du vurderer å kjøpe din egen el sparkesykkel, så er det viktig at dette er en vel gjennomtenkt avgjørelse. Uavhengig av hvilken el sparkesykkel du kjøper, så er dette en god investering som bør tas på aller høyeste alvor.

Før du kjøper en el sparkesykkel, så er det viktig å få kartlagt behovene dine. Dette er en faktor som vil variere med utgangspunkt i hvem som skal bruke el sparkesykkelen. Om den skal brukes av barn i forbindelse med lek, så bør du for eksempel ikke kjøpe en særlig dyr en.

Hvis hensikten med å kjøpe en el sparkesykkel imidlertid er at den skal være et fremkomstmiddel for en voksen person, så bør du skaffe deg en realistisk oversikt over hva den skal brukes til:

  • Hvordan tenker du å bruke el sparkesykkelen? Korte turer i flatt terreng, eller lengre turer med mange oppover bakker?
  • Skal du kun bruke el sparkesykkelen på relativt enkle reiseruter, eller tenker du at det også kan bli aktuelt å ta den med deg på kollektiv transport og lignende?

Å bruke el sparkesykkel som fremkomstmiddel er nok mest aktuelt dersom du bor i en by. Men hvordan du tenker å bruke el sparkesykkelen har mye å si for hvilken el sparkesykkel du bør velge. Skal du for eksempel frakte den med deg på kollektiv transport, bør den være lett.

I byen kan du leie el sparkesykler

Om tilfeldighetene skal ha det til at akkurat du er folkeregistrert i en by, så kan det hende at du har muligheten til å leie en el sparkesykkel. Det kan du gjøre hvis du for eksempel bor i Oslo, som er Norges hovedstad.

Bird

Om du ser noen frese rundt på en svart el sparkesykkel, så kan det godt hende at det er en el sparkesykkel fra Bird. Men det er imidlertid ikke den el sparkesykkelen man ser mest av.

Bird opererer med en oppstartspris på hele 0 kroner. I praksis betyr det at det koster deg ikke en eneste krone å starte turen med en el sparkesykkel fra Bird. Deretter må du betale 4 kroner per minutt.

Du låser opp el sparkesykkelen fra Bird i Bird-appen, men dette er en relativt forvirrende app. Bird kan heller ikke skryte på seg at de har et veldig bredt dekningsområde, noe som gjør denne el sparkesykkelen til et veldig upraktisk valg.

Bolt

Bolt er en grønn el sparkesykkel. Fargemessig er den veldig lik Tier sine el sparkesykler, da disse også er grønne. Derfor kan det være enkelt å ta feil av dem, i hvert fall på lang avstand.

Ved bruk av Bolt sine el sparkesykler trenger du ikke å betale noen oppstartspris. Dette er altså helt gratis. Til gjengjeld er minuttprisen for bruk av el sparkesykkelen en anelse høyere enn hos noen av de andre leverandørene. Minuttprisen for en Bolt el sparkesykkel er 3,50 kr.

For å bruke en av Bolt sine el sparkesykler er du nødt til å laste ned Bolt-appen. Her kan du enkelt låse opp el sparkesykkelen og avslutte turen når du har kommet dit du skal. I appen kan du også kjøpe dagspass, ukespass og månedspass.

Lime

Lime er en el sparkesykkel levert av en aktør med et lignende navn. Leverandøren av Lime el sparkesykler kaller seg nemlig Lime-S. Disse el sparkesyklene kjennetegnes av det høye styret som sparkesykkelen er utstyrt med.

Om du vil teste ut en Lime el sparkesykkel, så slipper du å betale noe i oppstartspris. Det vil imidlertid det koste deg 3,60 kroner per minutt som el sparkesykkelen er i bruk.

Dette er en el sparkesykkel som ligner på både Bolt og Tier utseendemessig, men det er ikke til å stikke under en stol at det er mye enklere å snuble over Bolt og Tier enn det er med en el sparkesykkel fra Lime.

Ryde

Ryde er en veldig synlig el sparkesykkel. Grunnen til det er at denne el sparkesykkelen har en litt sterkere grønnfarge enn de andre grønne el sparkesyklene fra Bolt, Lime og Tier.

Hvis du vil benytte deg av en el sparkesykkel fra Ryde, så er du nødt til å belage deg på å betale 5 kroner i oppstartspris. Resten av turen vil koste deg 2,50 kroner i minuttpris.

I tillegg til Bolt, Tier og Voi, så er Ryde en av de mest brukte el sparkesyklene i Oslo. Dette er med andre ord en særdeles populær el sparkesykkel.

Hvis du imidlertid er på jakt etter en aktør som tilbyr løsninger som dagspass og lignende, så vil ikke Ryde være et godt alternativ for din del. For Ryde er en av aktørene som ikke tilbyr slike løsninger. Denne el sparkesykkelen kan kun leies for en kort periode hver gang.

Surf

Om du befinner deg i Oslo kan det også hende at du finner en el sparkesykkel fra Surf. Dette er en svart el sparkesykkel, som gir deg muligheten til å surfe rundt i byen på en veldig lettvint måte.

Oppstartsprisen til Surf er 5 kroner, som er den beste oppstartsprisen vi har sett (med unntak av aktørene som ikke skal ha noe som helst i oppstartspris). For hvert minutt du bruker el sparkesykkelen fra Surf må du betale 2,50 kroner ekstra.

El sparkesykkelen fra Surf åpnes enkelt via Surf-appen. Der vil du også oppdage at denne aktøren ikke tilbyr noen form for dagspass eller lignende, noe som er litt upraktisk. Dette er heller ikke den aktøren med flest el sparkesykler i byen, så den brukes ikke av så mange.

Tier

Om du har lyst til å føle deg så trygg som overhodet mulig på en el sparkesykkel, bør du velge Tier. Dette er en leverandør som skiller seg ut, ettersom et utvalg av deres el sparkesykler er utstyrt med en justerbar hjelp under el sparkesykkelens styre.

Tier opererer med en oppstartspris på 10 kroner. Deretter vil det koste deg 2,50 kroner for hvert minutt el sparkesykkelen er i dine hender.

For å kunne bruke el sparkesyklene fra Tier, så må du laste ned Tier-appen på mobiltelefonen din. Også gjennom denne appen får du tilgang til et kart som forteller deg om det er noen el sparkesykler i nærheten av deg.

Det er mulig å finne el sparkesykler fra Tier, uavhengig om du befinner deg i Oslo eller Bærum.

Voi

Om du ser en el sparkesykkel som er rødoransje, så er dette er en el sparkesykkel fra Voi. Dette er faktisk den første el sparkesykkelen som kom til Oslo. På grunn av det var det denne mange lærte seg å bruke først, og dermed er det mange som helst velger den fremdeles.

Ved bruk av en el sparkesykkel fra Voi må du betale 10 kroner i oppstartspris. I tillegg til oppstartsprisen koster det 2,50 kroner for hvert minutt du bruker den. Betaling skjer i Voi sin app.

I appen har du også muligheten til å kjøpe dagspass, månedspass, kvartalspass, halvtårspass og årspass.

Dott

Dott er en annen aktør i forbindelse med leie av el sparkesykler. Dette er dog ikke blant de mest populære, så sjansen er ikke stor for at du finner en el sparkesykkel på et helt tilfeldig sted.

Prismessig ligger Dott på det samme nivået som flere av de mest populære aktørene, som du rett som det er kan få øye på i mange av Oslos gater. Dott opererer med en oppstartspris på 10 kroner og deretter en minuttspris på 2,50 kroner.

Dott skiller seg ut fra de andre el sparkesyklene på særlig et område, og det er at disse el sparkesyklene kommer i forskjellige farger.

Ved bruk av en el sparkesykkel fra Dott får du også muligheten til å benytte deg av en veldig enkel app. Denne appen brukes naturligvis til å starte opp el sparkesykkelen når du finner en, og til å stoppe turen når du er ferdig med å bruke den.

Hvilken el sparkesykkel er billigst å leie?

Ovenfor har vi sett nærmere på oppstartspris, minuttpris og tilgjengelig i forbindelse med el sparkesykler fra 8 forskjellige aktører.

Når det gjelder pris ligger de fleste aktørene på et relativt likt nivå. De fleste av aktørene opererer med en oppstartspris på 5 eller 10 kroner, med unntak av Bird og Bolt. Hos disse er det helt gratis å starte opp en el sparkesykkel.

Også når det gjelder minuttspris ligger aktørene ganske likt. De fleste tar 2,50 kroner per minutt, men også her finnes det noen unntak. Med utgangspunkt i dette vil vi si at det er Bolt som er billigst med tanke på pris. Minuttprisen er 3,50 kr, men du slipper oppstartspris.

Praktisk både å eie og å leie

Til slutt kommer spørsmålet som vi alle har ventet på: Hvilket alternativ er mest fordelaktig? Bør man investere i en el sparkesykkel, eller holder det å leie en i ny og ne?

Etter å ha sett på prisen i forbindelse med både det å eie og det å leie en el sparkesykkel, så har vi kommet til en konklusjon: For noen kan det være mest praktisk å eie, men for andre kan det være bedre å leie. Og hvor vidt det er en langsiktig eller kortsiktig løsning.

Med utgangspunkt i pengene veldig mange legger i det, så kan det lønne seg å ha en el sparkesykkel som kun er for deg. I hvert fall etter at antallet el sparkesykler med strammet inn i byen, men det er imidlertid ikke alle som har behov for en el sparkesykkel til enhver tid.

Så om du er litt usikker på om du bør eie eller leie, så anbefaler vi deg å tenke grundig gjennom saken. Deretter kan du ta en avgjørelse, for begge er uten tvil svært praktiske løsninger.